Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων: Πάσχα χωρίς ΙΧ – Το σενάριο που εξετάζει το Μαξίμου

14 Απριλίου, 2020
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων: Πάσχα χωρίς ΙΧ - Το σενάριο που εξετάζει το Μαξίμου
Πάσχα χωρίς ΙΧ με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων να είναι το σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τηρηθούν χωρίς εξαιρέσεις τα έκτακτα μέτρα.

Πάσχα χωρίς ΙΧ με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων να είναι το σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τηρηθούν χωρίς εξαιρέσεις τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων από το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα. 

Εάν τελικά ισχύσει το μέτρο, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης των ΙΧ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα. Την εφαρμογή του σχεδίου ενισχύουν και οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί». 

Το σχέδιο της αστυνομίας 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η αστυνομία, θέτει σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τρία ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, προκειμένου να τηρηθούν τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς. Μεταξύ αυτών, και οι αυξημένες περιπολίες σε καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, στη Βαρβάκειο Αγορά, η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αρμοδίου ανά 10 άτομα και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος, όπου και θα υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων. 

Παράλληλα, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση ναός, με αυξημένες περιπολίες έξω από εκκλησίες και ελέγχους διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών. Αυστηροί έλεγχοι αναμένονται και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, προς αποφυγή μαζικών ή οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Με πληροφορίες από: www.lifo.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους