Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καταργείται το SMS στις 4-5 Μαΐου

27 Απριλίου, 2020
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Καταργείται το SMS στις 4-5 Μαΐου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών που εκτείνεται από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης και πρόσθεσε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού. Σχετικά με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Τι θα ισχύσει για σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και γυμναστήρια. 

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν οι εκκλησίες ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους