Αντικαπνιστικός: πρόστιμα σε πελάτες και ιδιοκτήτες στην Κρήτη

10 Ιανουαρίου, 2020
Αντικαπνιστικός: πρόστιμα σε πελάτες και ιδιοκτήτες στην Κρήτη
Από 100 ευρώ πρόστιμο σε δύο πελάτες καθώς και από 500€ πρόστιμο στον κάθε καταστηματάρχη, επέβαλε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε δύο καταστήματα του Ηρακλείου.

Από 100 ευρώ πρόστιμο σε δύο πελάτες καθώς και από 500€ πρόστιμο στον κάθε καταστηματάρχη, επέβαλε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε δύο καταστήματα του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο. Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο για το διάστημα Πέμπτη 02.01.2020 έως και Τετάρτη 08.01.2020, τα κλιμάκια προχώρησαν συνολικά σε 15 ελέγχους καταστημάτων στην πόλη του Ηρακλείου.

Κατά τις απογευματινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, σε δύο ελεγχόμενα καταστήματα, βρέθηκαν από ένας καπνίζων σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και αντιστοίχως επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100 ευρώ στον καθένα, καθώς και πρόστιμο 500€ στον κάθε καταστηματάρχη καθότι ανέχονταν τους ως άνω καπνίζοντες, έχοντας μάλιστα και σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα, ενώ δεν υπήρχε και το προβλεπόμενο βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

Από το σύνολο των ελεγχθέντων καταστημάτων, στα 13 χαρακτηρίστηκε ως ελλιπής η σχετική σήμανση για το κάπνισμα και έγιναν συστάσεις. Επίσης σε οκτώ καταστήματα δεν προσκομίστηκε βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

Από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν στο συγκεκριμένο διάστημα ανά την Επικράτεια, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν. Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200€.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους