Αντικαπνιστικός νόμος: έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

2 Νοεμβρίου, 2019
Αντικαπνιστικός νόμος: έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη
Με το "καλημέρα" έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό - Η Θεσσαλονίκη δίνει το έναυσμα: μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου έγιναν 196 και επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα!

Με το “καλημέρα” έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό, επιβεβαιώνοντας τις διαθέσεις της κυβέρνησης για άμεση και καθολική εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα, έτοιμες δηλώνουν Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο εφαρμογής του νέου αντικαπνιστικού νόμου, αφού ήδη μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου έγιναν 196 και επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα!

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Μάλιστα, οι αρμόδιοι προσανατολίζονται να εντείνουν τους ελέγχους για το κάπνισμα και να βεβαιωθούν τα ανάλογα πρόστιμα στους παραβάτες. Επιπλέον, συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης «σηκώνουν» ανά τακτά χρονικά διαστήματα τραπεζοκαθίσματα από οδούς της πόλης, με στόχο την απόδοση του κοινόχρηστου χώρου στους πεζούς. Πρόσφατα, συνεργεία του κεντρικού δήμου απομάκρυναν από την οδό Προξένου Κορόμηλά τραπέζια και καρέκλες που ήταν τοποθετημένα, χωρίς την απαπούμενη άδεια, στο πεζοδρόμιο και επέβαλαν πρόσημο στους υπεύθυνους των καταστημάτων. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, οι έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και θα γίνονται αιφνιδιαστικά όλες τις ώρες της ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία ομαδικής προσφυγής του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ είναι ανοικτή προς όλα τα ενεργά μέλη του Σωματείου. Μάθετε ΕΔΩ πώς μπορεί να συμμετέχετε για να κερδίσετε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να προλάβετε πιθανές καταγγελίες από μη καπνιστές πελάτες, σε περίπτωση που κάποιος άλλος πελάτης ανάψει τσιγάρο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους