Αντικαπνιστικός νόμος: άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη

12 Αυγούστου, 2019
Αντικαπνιστικός νόμος: άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον ορατό κίνδυνο, πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να δεχθούν ισχυρό πλήγμα στον τζίρο τους με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είμαστε υπέρμαχοι της συνολικής προσπάθειας του κράτους για την πρόληψη της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι δεδομένο! Είμαστε όμως και αντίθετοι στον καταμερισμό των προστίμων. Δεν είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας να είναι σωστός στη λήψη όλων των μέτρων στο κατάστημά του και να δέχεται 10πλάσιο πρόστιμο από πελάτη που θα ανάψει τσιγάρο, χωρίς να τον πάρει είδηση. Δείτε σχεικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ

ΩΣΤΟΣΟ, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον ορατό κίνδυνο, πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να δεχθούν ισχυρό πλήγμα στον τζίρο τους με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος! Είναι υποχρέωσή μας να τονίσουμε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση και είναι ορατά ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις. Ζητήματα που απειλούν άμεσα να τινάξουν στον «αέρα» την αποδοτική λειτουργία των καταστημάτων Εστίασης… 

Έκκληση καταστηματαρχών!

Είναι προφανές ότι η οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναμένεται να δυσχεράνει δραματικά τη βιωσιμότητα των περισσότερων καταστημάτων Εστίασης.  

Ειδικότερα για τη χειμερινή σεζόν, καταστήματα βραδινής διασκέδασης, λόγω του περιορισμού που αναμένεται να φέρει ο αντικαπνιστικός νόμος, αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πλειάδα θαμώνων. Κατ΄ επέκταση, αυτό προκαλεί άμεσο κίνδυνο για την απόδοση των καταστημάτων, θέτοντας σε ρίσκο ακόμα και για την ίδια τους τη βιωσιμότητα. Ο εν λόγω κίνδυνος δεν αποτελεί απλώς εικασία δική μας, αλλά μία ισχυρή «φωνή» που λαμβάνουμε καθημερινά από τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μας.

Άμεση ανάγκη διαχωρισμού καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη

Για να αποφευχθεί αυτός ο ορατός κίνδυνος που προκύπτει από την οριζόντια εφαρμογή του επίμαχου νόμου η λύση είναι μία: ενεργοποίηση της δυνατότητα επιλογής από το κατάστημα για λειτουργία ως κατάστημα καπνιζόντων ή κατάστημα μη καπνιζόντων, κάτω από όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα οριστούν για κάθε περίπτωση. 

Η πραγματοποίηση αυτής της διάκρισης αφενός, θα βοηθήσει στην ομαλότερη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αφετέρου, τα καταστήματα Εστίασης και διασκέδασης θα παραμείνουν σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες διασκέδασης σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας (καπνιζόντων ή μη).

Ως ΠΑΣΚΕΔΙ, με τα 15 χρόνια που διαθέτουμε δίπλα στους επιχειρηματίες της Εστίασης, γνωρίζουμε ότι αυτή η διάκριση αναμένεται να φέρει ισορροπία στον κλάδο σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου, θέτοντας ένα ακόμα πιο σαφές πλαίσιο λειτουργίας με ακόμα μεγαλύτερες επιλογές και ξεκάθαρους κανόνες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. 

ΥΓ: Θα θέλαμε, τέλος, να προσθέσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις Εστίασης που εκπροσωπούμε, επιθυμούν να δραστηριοποιούνται με υγιή τρόπο, γι’ αυτό και μεταφέρουμε την έκκλησή τους για ειδική μέριμνα και κρατική πρόληψη που θα τους επιτρέψει να εργαστούν ακόμα πιο παραγωγικά. Άλλωστε, ο βασικός κερδισμένος από όλο αυτό θα είναι τελικά η ίδια η ελληνική επιχειρηματικότητα. Δείτε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό Υγείας εδώ.

 

Εγγραφή Μέλους– Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους