Αντικαπνιστικός: νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ

20 Μαρτίου, 2020
Αντικαπνιστικός: νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ
Νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Μαρτίου 2020.

Για τις 9/6/2020 ορίστηκε η εκδίκαση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό, που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Μαρτίου 2020.

Να θυμίσουμε ότι λόγω κορωνοϊού έχουν ανασταλεί όλες οι δίκες που αφορούν πλημμελήματα, πλην των αυτοφώρων αδικημάτων, καθώς και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, εκτός των των προσωρινών διαταγών για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική απόφαση με την οποία περιορίζεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία των δικαστηρίων στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020.

Ειδικότερα με την νέα ΚΥΑ που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναστέλλονται όλες οι δίκες που αφορούν πλημμελήματα, πλην των αυτοφώρων αδικημάτων, καθώς και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, εκτός των των προσωρινών διαταγών.

Επιπλέον, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, θα εξετάζονται μόνο αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αντιρρήσεις και κατεπείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Τέλος, αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους