Αντικαπνιστικός: bonus 20% από τα πρόστιμα στους αστυνομικούς

5 Νοεμβρίου, 2019
Αντικαπνιστικός: bonus 20% από τα πρόστιμα στους αστυνομικούς
Αντικαπνιστικός: επιδότηση για θερμάστρες στις καφετέριες - Επίσημη αρχή εφαρμογής στις 19 Νοεμβρίου - Τσουχτερά πρόστιμα - 20% των εσόδων από τα πρόστιμα στους αστυνομικούς.

Κι ενώ ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με τους ελέγχους να έχουν μοιράσει τα πρώτα πρόστιμα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας, μάλιστα, ότι οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα!

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επιδότηση για να προμηθευτούν θερμάστρες οι καφετέριες, ενώ η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Πρόστιμο και… bonus για τους αστυνομικούς

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα. Ο υπουργός επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του.

Επίδομα θερμάστρας

Επίσης, αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό και των καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο, όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας. Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο. «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας, ανέφερε ότι παλεύει για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ

Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους που εξηγούν την ομαδική προσφυγή του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ. Η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού χωρίς όμως τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ένα πολύ σαφές πλαίσιο που να προστατεύει τα καταστήματα, εγκυμονεί κινδύνους. Σε μια εποχή, όπου η Εστίαση συνεχίζει μέσα από πολλές δυσκολίες να αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές “βιομηχανίες” της χώρας, η εξειδικευμένη μελέτη για τη σωστή εφαρμογή ενός νέου νόμου που την επηρεάζει άμεσα, είναι τουλάχιστον επιβεβλημένη. Δεν είμαστε τόσο σίγουροι κατά πόσο θα μπορέσει να “δουλέψει” αποδοτικά η τακτική “κυνηγητού” απέναντι στα καταστήματα για το κάπνισμα, όταν ήδη ο κλάδος είναι συνολικά στοχοποιημένος; Κάποια στιγμή, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι επιχειρηματίες της Εστίασης είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα σε μια δουλειά που προσφέρει φιλοξενία, καλή και ζεστή ατμόσφαιρα, διασκέδαση, χαρά… Μήπως αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης για την προσπάθειά τους;

Μάθετε περισσότερα για τα προνόμια της ομαδικής προσφυγής και πώς μπορείτε να συμμετέχετε ΕΔΩ

Πληροφορίες από: lifo.gr

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους