Άνοδος τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επόμενο διάστημα – Ο ελληνικός τουρισμός κάνει το «άλμα»

21 Σεπτεμβρίου, 2018
Άνοδος τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επόμενο διάστημα – Ο ελληνικός τουρισμός κάνει το «άλμα»
Η πιο βαριά «βιομηχανία» της χώρας μας φαίνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος

Άνοδος τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επόμενο διάστημα – Ο ελληνικός τουρισμός κάνει το «άλμα»

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με άξονα τον τουρισμό είναι μια πραγματικότητα. Η πιο βαριά «βιομηχανία» της χώρας μας φαίνεται μάλιστα ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, με τον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα να είναι εκείνος που έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα των διεθνών επενδυτών.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε (σ.σ 19/9) από τον Οργανισμό μαζί με τον Questex Hospitality Group για την ανακοίνωση της στρατηγικής τους συνεργασίας σχετικά με την προώθηση του επικείμενου The Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H), το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου 2018, εκδήλωσαν το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα έτοιμα ξενοδοχεία, όπως και σε αγορές γης για τη δημιουργία νέων μονάδων με κίνητρο την εκρηκτική άνοδο του ελληνικού τουρισμού.

Ο Μάρκ Τσένεϊ, στέλεχος της Questex, σχολίασε ότι οι επενδύσεις στον τουρισμό και τα logistics στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22,4 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσουν 605.000 θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε ότι ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών με 5 εκατομμύρια αφίξεις στην Ελλάδα και ανάλογες είναι οι προβλέψεις για τον Οκτώβριο. Όπως τόνισε ακόμα, την τελευταία τριετία, 350 επενδυτικά σχέδια για μονάδες 4-5 αστέρων μεγάλης δυναμικότητας αδειοδοτήθηκαν και περισσότερες από 26.000 νέες κλίνες υψηλών κατηγοριών προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό.

Παράλληλα, ξενοδοχεία εκτός λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα αναβαθμίστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών ομίλων και hotel operators υψηλού επιπέδου. Σημαντικός παράγοντας που συντέλεσε αναμφισβήτητα σε αυτό θεωρούνται και μία σειρά από επενδύσεις σε υποδομές που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της χρυσής βίζας, όπως υπογράμμισε η Αγγέλα Μιχαλοπούλου, γενική διευθύντρια επενδύσεων του Οργανισμού Enterprise Greece. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, γίνεται λόγος για αύξηση με ρυθμό 40% από μήνα σε μήνα σε σχέση με πέρυσι. Εκτός από Κινέζους και Ρώσους, αυξημένη είναι η ζήτηση και από Τούρκους, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν τους Τούρκους στο τέλος του 2018 στη δεύτερη θέση της λίστας όσων απέκτησαν φέτος χρυσή βίζα μετά τους κινέζους!

Ταυτόχρονα, ο βοηθός γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι οι επενδυτές δεν προτιμούν την αγορά γης για την ανάπτυξη νέων μονάδων, εξαιτίας του φόβου της γραφειοκρατίας, των καθυστερήσεων στην έκδοση των αδειών, κλπ., οπότε προσανατολίζονται στις έτοιμες μονάδες. Εξάλλου, η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή (Αίγυπτος, Τουρκία) συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα μας, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία για να σταθεροποιήσει την θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, παρά το στενό οικονομικό περιβάλλον λόγω της κρίσης.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνε διαρκώς online!

Κάντε like στο facebook, ή follow σε Instagram & twitter


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους