Ανήκεις στο χώρο του τραγουδιού; Μιλάμε ξεκάθαρα και έντιμα λόγω τιμής

18 Ιουνίου, 2018
Ανήκεις στο χώρο του τραγουδιού; Μιλάμε ξεκάθαρα και έντιμα λόγω τιμής
Μίκης Θεοδωράκης ΄΄Θέλω τα 1.000 τραγούδια που χαρίζω στον Ελληνικό Λαό, να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τους δημιουργούς (συνθέτες και στιχουργούς)

 

Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι,

Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδα­σης) ιδρύθηκε το 2004 με την με αριθ. 19242/2004 απόφαση του Μονομελούς Πρω­τοδικείου Θεσσαλονίκης και αριθμεί σήμερα 35.000 μέλη – καταστήματα υ­γει­ο­­νομικού ενδιαφέροντος, αλλά και 557.500 μέλη-καταναλωτές, πανελλαδικά.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς προσωπικά τους δημιουργούς (συνθέτες και στι­­­χουργούς), αναφερόμενοι σ΄ ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες το χώ­­ρο σας και που αφορά στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, ούτε από την πλευρά των δη­μι­ουρ­­γών, ούτε από την πλευρά της πολιτείας μέχρι σήμερα.

Η πρότασή μας

Σας καλούμε, στο πλαίσιο του Ν. 4481/2017 που διέπει τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, να μας πα­ραχωρήσετε μία από τις 17 περίπου εξουσίες των έργων σας που αναφέρεται στο άρ­θρο 12 του παρόντος νόμου και αφορά στο “Δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης των ραδιοφωνικά μεταδιδόμενων έργων”. Συγκεκριμένα, να μας παραχωρή­σετε το δικαίωμα δωρεάν δημόσιας εκτέλεσης έργων της επιλογής σας, μόνο μέσω του δια­δι­κτυα­κού ραδιοφωνικού σταθμού του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.

Τα οφέλη που αποκομίζετε από μια τέτοια σας ενέργεια είναι:

1.   Έχετε το δικαίωμα παραχώρησης συγκεκριμένου αριθμού τραγουδιών (τα οποία επιλέγετε εσείς) για δωρεάν μετάδοση και για όσο χρονικό διάστημα εσείς επι­θυμείτε.

2.   Δημιουργίες σας, που με το πέρασμα του χρόνου δεν ακούγονται πλέον, ε­πα­να­φέ­­­ρονται στο προσκήνιο και μεταδίδονται, μέσω διαδικτύου, σε­ χιλιά­δες κα­τα­στήματα – μέλη μας (Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Bar, Beach Bar κτλ.), εντός και εκτός Ελλάδας.

3.   Δεν θίγονται τα Πνευματικά και Συγγενικά σας δικαιώματα από τους Οργα­νισμούς που τα έχετε αναθέσει, ούτε αποδεσμεύεστε από αυτούς, εκτός αν αλ­λάξετε απόφαση, με βάση το δικαίωμα που σας παρέχει το άρθρο 12 του Ν. 4481/2017.

4.   Τραγούδια άγνωστων δημιουργών που, είτε ανήκουν σε Οργανισμούς, είτε όχι, τους δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να γίνουν γνωστά, χωρίς καμία απο­λύ­τως δέσμευση.

Το άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 4481/2017, σας παρέχει αυτό το δικαίωμα αποκλει­στι­­­κής διαχείρισης των εξουσιών των έργων σας, σύμφωνα με τα συμφέροντά σας. Επαφίεται σ΄ εσάς, να παραχωρήστε το δικαίωμα επιλεκτικής μετάδο­σης των έργων σας στον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. για να δώσετε την ευκαιρία, σε χιλιάδες κα­τα­στήματα –μέλη μας, να προβάλλουν τις δημιουργίες σας ραδιοφωνικά.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα 2310932420 (από 09.00 έως 17.00 καθημερινά εκτός Σαββατο­κύ­ρι­α­κου) ή paskedi­@­paskedi.gr.

Για τον,

ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ηλίας Καλιώρας

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους