Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη

Δεκέμβριος 25, 2020
specialkreas
ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE TEAM

Προφανώς και το task του τίτλου μπορεί να αναλυθεί από τους πιο εξειδικευμένους κρεατοφάγους του πλανήτη, με κάποιες επιλογές να είναι κάτι περισσότερο από ενδεδειγμένες. Για παράδειγμα, πολλοί θα μιλήσουν για τα ιαπωνικά μοσχάρια. Και αυτό θα βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Κάποιοι, πιο “διαβασμένοι”, θα αναφέρουν το όνομα του Alexandre Polmard. Και θα έχουν δίκιο, καθώς το εξαιρετικό κρέας που παράγει η φάρμα της οικογένειάς του στην Λωρραίνη της Γαλλίας – η ράτσα που εκτρέφει λέγεται Ξανθιά της Ακουϊτένης (blonde d’ Aquitaine)- είναι σύμφωνα με τους γευσιγνώστες είναι εφάμιλλο του Wagyu και του Black Angus.

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη

Άλλοι πάλι θα μιλήσουν για χοιρινό, με τη λέξη κλειδί εδώ να είναι το Mangalica. Αν ο όρος δεν σου λέει απολύτως τίποτα, μάθε πως αναφερόμαστε σε μία φυλή γουρουνιού με καταγωγή την Ουγγαρία, που όμως προήλθε από τη διασταύρωση της ουγγρικής φυλής χοίρου με τη σέρβικη και εκείνη του ευρωπαϊκού μαύρου χοίρου. Το ζώο στην εμφάνισή του θυμίζει αρκετά πρόβατο, έχοντας παρεμφερές τρίχωμα (άλλοτε λευκό, άλλοτε ξανθό ή ακόμη και καστανό προς κόκκινο), ενώ είναι μεγαλόσωμο και αρκετά στρουμπουλό.

Το ποσοστό λίπους του κυμαίνεται από το 65-70%, με το άπαχο κρέας στο 30-35%, κάτι που το καθιστά τον πιο λιπαρό χοίρο του πλανήτη. Στις περισσότερες σύγχρονες φυλές χοίρου το ποσοστό βρίσκεται κοντά στο 50/50. Αλλά αυτό είναι και σημείο-κλειδί για τη γεύση του κρέατός του: Κοκκινωπό, highly marbled και με κρεμώδες λευκό λίπος, υψηλό σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά.

ΚΡΕΑΣ 2

Μπορείς να βρεις μία άψογη μπριζόλα οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξαρτήτως είδους και ράτσας. Αφού την δοκιμάσεις όμως, ξεκινάς την αναζήτηση για κάποια ακόμη καλύτερη. Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ξεχωρίσεις το καλό από το πραγματικά σπουδαίο κρέας. Οι συνθήκες στις οποίες εκτρέφονται τα ζώα, ο υψηλός βαθμός του marbling στο κρέας τους, η διαθεσιμότητά τους στην αγορά, οι προοπτικές που υπάρχουν στην κάθε ράτσα και ασφαλώς η γεύση και η υφή. Βεβαίως, σημαντικός παράγοντες είναι και η προσθήκη προσθέτων και ορμονών σε αυτά. Τέλος, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που διαχειρίζεται και ψήνεται η πρώτη ύλη.

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα εστιατόρια στην Αθήνα, που γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Τα αγαπημένα εστιατόρια της κατηγορίας 100% Meat.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους