Η ανατριχιαστική ερημιά της Χαλκιδικής

18 Ιουνίου, 2020
Η ανατριχιαστική ερημιά της Χαλκιδικής
Η ανατριχιαστική ερημιά της Χαλκιδικής - Άδεια beach bar σε μια περίοδο που ήδη γινόταν χαμός από τουρίστες και γεμάτα μαγαζιά.

Η εικόνα είναι τραβηγμένη σήμερα 17 Ιουνίου, σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής. Η παραλία είναι εντελώς άδεια, όπως είναι και τα καταστήματα που έχουν ανοίξει αλλά και τα καταλύματα της Κασσάνδρας. Αν εξαιρέσει κανείς το Σαββατοκύριακο που υπήρξε μια μικρή κίνηση στο πόδι, οι καθημερινές μοιάζουν εφιαλτικά άδειες. Οι επιχειρηματίες του νομού βρίσκονται σε απόγνωση και αγωνία για τη συνέχεια του φετινού καλοκαιριού…

Οι απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω κορωνοϊού σίγουρα ήταν αδύνατο να αντιμετωπισθούν ανώδυνα, ωστόσο, η μέχρι τώρα διαδικασία επαναφοράς με τα ελλιπή μέτρα και τη μηδαμινή προνόηση για τη λειτουργία του κλάδου, αφήνουν μετέωρους χιλιάδες επιχειρηματίες και κατ’ επέκταση, εργαζόμενους, που καλούνται, συν όλων των άλλων φόρων, να πληρώσουν τα σπασμένα μιας κατάστασης για την οποία δεν ευθύνονται. Ένας κλάδος όπως η Εστίαση, που συνεισφέρει τόσα πολλά στην ελληνική οικονομία θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης και όχι να γίνεται διαρκώς το θύμα όταν ξεκινά το “κυνήγι” φόρων και προστίμων… Η εστίαση δεν βρίσκεται απλώς σε αδιέξοδο, αλλά η επιβίωσή της κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Πρέπει άμεσα να δράσουμε.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους