Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο: στο ΕΡΓΑΝΗ οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι και απασχολούμενοι με εργόσημο

Σεπ 13, 2019
Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο: στο ΕΡΓΑΝΗ οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι και απασχολούμενοι με εργόσημο
Ανακοινώθηκε το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο εντάσσονται στο ΕΡΓΑΝΗ οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι και απασχολούμενοι με εργόσημο.

Ανακοινώθηκε το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο εντάσσονται στο ΕΡΓΑΝΗ οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι και απασχολούμενοι με εργόσημο. Σύμφωνα με το Άρθρο 56 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι σε έως δύο εργοδότες και με εργόσημο θα καταχωρούνται πλέον υποχρεωτικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για την εφαρμογή της σχετικής διατάξεως προβλέπεται έκδοση Υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με το Άρθρο 56 προβλέπεται αναβάθμιση του ρόλου του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στην καταγραφή της εργασίας και της απασχόλησης

Συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών, που αφορούν σε απασχολούμενους με αυτή τη μορφή απασχόλησης σε έως δύο εργοδότες (παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016, όπως ισχύει), και οι απασχολούμενοι με εργόσημο (του άρθρου 20 του ν. 3863/2010, όπως ισχύει) καταχωρίζονται υποχρεωτικά στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης, καθώς και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής αυτής.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους