Ανακλήθηκε πιάτο μελαμίνης των JUMBO από τον ΕΦΕΤ

26 Φεβρουαρίου, 2019
Ανακλήθηκε πιάτο μελαμίνης των JUMBO από τον ΕΦΕΤ
Πρόκειται για το εισαγόμενο από την Κίνα πιάτο μελαμίνης με παράσταση Disney Frozen, το οποίο πωλείται από την επιχείρηση JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

 Ανακλήθηκε πιάτο μελαμίνης γνωστής εταιρείας 

Ανάκληση προϊόντος πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο. Πρόκειται για το εισαγόμενο από την Κίνα πιάτο μελαμίνης με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο πωλείται από την επιχείρηση JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 

Ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο, εντοπίστηκε στο πιάτο μεγάλο ποσοστό μελαμίνης, το οποίο μάλιστα υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό τα ανώτατα όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα. Επομένως, το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο, αφού τα χαρακτηριστικά του δε συμμορφώνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας και η κατασκευή του δεν συνάδει με τις ορθές και προβλεπόμενες πρακτικές κατασκευής. Οπότε, είναι δυνατό ακόμα και υπό τις κανονικές συνθήκες χρησιμοποίησης του, να μεταφέρει στο τρόφιμο χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία.  

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία εισάγει και διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη όλοι οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους