Αναφορά του ΠΑΣΚΚΕΔΙ στον αρμόδιο Υπουργό, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου

6 Μαΐου, 2021
kegkeroglou-2

Η επισυναπτόμενη επιστολή σας,  κατατέθηκε αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο

από τον Γραμματέα Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου

στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η αλλαγή στις ζωές όλων μας είναι δεδομένο ότι θα αποδειχθεί αναπόφευκτη. Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι μακρύς και η επανεκκίνηση της οικονομίας αναμένεται να αποτελέσει μια τεράστια πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους ίδιους τους Έλληνες επιχειρηματίες, με κλάδους όπως αυτός της Εστίασης να βρίσκονται εκ φύσεως ακόμα περισσότερο εκτεθειμένοι στις δραματικές συνέπειες της επόμενης μέρας.

Εδώ το ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς Πρωθυπουργό και αρμόδια Υπουργεία

Για πολλοστή φορά ως κλάδος πειθαρχήσαμε πλήρως εξαρχής, σε ότι μας ζητήθηκε, λειτουργώντας στο σύνολο μας με γνώμονα την μέγιστη αξία, αυτής της δημόσιας υγείας και της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο. Η ώρα της επανεκκίνησης μας οφείλει να χαρακτηριστεί από τόλμη και κυνική αντίληψη της υπάρχουσας οδυνηρής κατάστασης.

Διαθέτοντας ένα σύνολο από 100.000 και πλέον επιχειρηματίες, καθώς και 700.000 και πλέον εργαζόμενους να συντάσσονται κάτω από τον κοινό στόχο της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ικεσίας και αφήνουμε στην άκρη συνδικαλιστικές πρακτικές, που εξάλλου ποτέ δεν ήταν της αρεσκείας μας.

Έχετε μάθει, γιατί έτσι ίσως βολεύεστε, πως ο κλάδος της Εστίασης στη χώρα μας, εκπροσωπείται από την ΠΟΕΣΕ και τον πρόεδρό της κ. Καββαθά. Κάνετε όμως τεράστιο λάθος, το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε και να διορθώσετε, στον παρακάτω σύνδεσμο Social Media ΠΑΣΚΚΕΔΙ – ΠΟΕΣΕ – ΓΣΕΒΕΕ: Η σύγκριση “φωτιά” που “καίει” τον πληρωμένο συνδικαλισμό!

Αυτό που ζητούμε ως ένα Μη Κυβερνητικό Σωματείο, που αριθμεί πάνω από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον κλάδο της Εστίασης, μετρώντας αισίως 40.000 εγγεγραμμένα μέλη-καταστήματα σε όλη τη Χώρα, είναι να σας γνωστοποιήσουμε, ότι οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν προϊόν λεπτομερούς έρευνας και σχεδιασμού από την ειδική μας ομάδα νομικών, οικονομολόγων και μηχανικών, που αποσκοπεί να παρουσιάσει ένα οργανωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Εστίασης μετά την παρούσα καταστροφή.

  • Εκτός της υπαίθριας επιφάνειας, να συμπεριληφθεί και η εσωτερική υμιϋπαίθρια επιφάνεια, όπως και επιχειρήσεις εντός στοών με εξωτερικούς χώρους.
  • Το ωράριο να επεκταθεί έως τις 24.00, ούτως ώστε να υπάρχει το περιθώριο χρόνου και για τους επιχειρηματίες και για τους πελάτες.
  • Να αυξηθούν οι ΚΑΔ.
  • Το κόστος για τα self tests των εργαζομένων, να καλύπτεται εξολοκλήρου από το κράτος.

Κύριε υπουργέ,

ως Σωματείο που εκπροσωπεί, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα, ανθρώπους με οικογένειες που αγωνιούν για την ίδια τους την επιβίωση, μετά από τις συνέπειες μιας τόσο απρόσμενης καταστροφής, αναμένουμε κάτι περισσότερο από μια ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Με εκτίμηση

Νίκη Κωνσταντίνου

Πρόεδρος


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους