Επιστολή ΠΑΣΚΕΔΙ στην Κυβέρνηση: Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών από ιδιοκτήτες ακινήτων

15 Απριλίου, 2020
Επιστολή ΠΑΣΚΕΔΙ στην Κυβέρνηση: Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών από ιδιοκτήτες ακινήτων
Επιστολή ΠΑΣΚΕΔΙ στην Κυβέρνηση: Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επιστολή προς το πρωθυπουργικό γραφείο και τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργό Οικονομικών και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών από ιδιοκτήτες ακινήτων απέστειλε το ΠΑΣΚΕΔΙ.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, όπως υπέπεσε στην αντίληψη των ανθρώπων του Σωματείου, σημειώνονται περιπτώσεις εκβιασμού των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές, δυνάμει της από 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’68). Συγκεκριμένα ιδιοκτήτες ακινήτων αιτούνται το συνολικό μίσθωμα από τους εκμισθωτές, ασχέτως αν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με το πρόσχημα πως αν δεν καταβάλλουν στο σύνολο το μίσθωμα, να μην προχωρήσουν στην ανανέωση της μίσθωσης κατά την λήξη της.

Γι’ αυτό τονίζεται ότι πρέπει κάπως να διασφαλιστούν οι εκμισθωτές των ακινήτων από επιτήδειους, από το να βρεθούνε χωρίς επαγγελματική ή οικιακή στέγη. Ως σωματείο προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ καταγγελία του μισθωτή από τον εκμισθωτή σε κάποια δημόσια αρχή, την επιβολή προστίμου και παράλληλα την αυτόματη ανανέωση για άλλα τρία (3) χρόνια της μίσθωσης με μείωση του μισθώματος κατά 30%, εφόσον οι εκμισθωτές φυσικά επιθυμούν την παράταση της μίσθωσης.

Το ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ. (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης) και όλα τα στελέχη του, έχοντας αναλύσει λεπτομερώς όλα τα ανωτέρω, είναι στην διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί. Για αυτό τον σκοπό υπάρχει γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο στον αριθμό 2310. 932420.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους