Αμάξι πέφτει πάνω σε εξωτερικά τραπέζια μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη – Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν…

11 Ιανουαρίου, 2020
Αμάξι πέφτει πάνω σε εξωτερικά τραπέζια μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη - Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν...
Αμάξι έπεσε πάνω σε μαγαζί, παρασύροντας τα προστατευτικά πλέξι γκλας και τραπέζια - Ευτυχώς δεν υπήρχαν πελάτες - Γιατί ο αντικαπνιστικός θέτει σε κίνδυνο τους καπνίζοντες πελάτες.

Η παραλίγο τραγωδία που πήγε να συμβεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ένα αυτοκίνητο μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο μαγαζί, παρασύροντας τα προστατευτικά πλέξι γκλας και τραπέζια, θύμισε σε όλους τις επίμονες εκκλήσεις που έκαναν οι άνθρωποι του ΠΑΣΚΕΔΙ σχετικά με ότι ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι καπνίζοντες έξω από τα καταστήματα είναι το κρύο και η βροχή.

Ήδη από τις πρώτες στιγμές της εμφάνισης του αντικαπνιστικού νόμου, είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που υπάρχει για όσους καπνίζοντες δεν έχουν έναν ειδικό κλειστό χώρο για να κάνουν το τσιγάρο τους και αναγκαζόμενοι να βγουν έξω, κινδυνεύουν από τον κάθε οδηγό που θα χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.

Προφανώς δεν λέμε ότι ατυχήματα δεν συμβαίνουν έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο, γιατί κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε θαμώνες; Γιατί διώχνουμε, στην ουσία, θαμώνες προσφέροντάς τους τις χειρότερες δυνατές συνθήκες παραμονής στο κατάστημα, ή ακόμα χειρότερα, γιατί τους εκθέτουμε σε κίνδυνο, με το να τους στοιβάζουμε χειμωνιάτικα έξω από τα μαγαζιά; Το παράλογο έχει κι αυτό τη δική του λογική στην Ελλάδα…

Για εμάς όλοι οι πελάτες έχουν πρόσβαση στη διασκέδαση. Αλλά από το ένα άκρο, όπως συμβαίνει με όλα στην Ελλάδα, περάσαμε στο άλλο. Μας προκαλεί δε, τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης προνόησε για την ύπαρξη αριθμού καταγγελιών ή διαμόρφωσης διαφόρων επιπέδων για τα πρόστιμα, αλλά δεν προνόησε για τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει τόσο πολύ κόσμο που αναγκάζεται να στριμωχτεί σε μη σωστά διαμορφωμένους, ασφαλείς, εξωτερικούς χώρους…

Ειδικοί χώροι κλειστοί, αποκλειστικά για καπνιστές; Όχι… Καλύτερα έξω στο κρύο, στριμωγμένοι, και εκτεθειμένοι απέναντι σε όποιον μεθυσμένο πάρει το αμάξι… Για την κατανάλωση αλκοόλ όμως; Εκεί δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία…

Για την ιστορία, το ατύχημα, σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10/1) όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο Ι.Χ, ανέβηκε το πεζοδρόμιο και έπεσε με φόρα πάνω σε τραπεζοκαθίσματα. Από τη σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς στα συγκεκριμένα τραπεζοκαθίσματα – ευτυχώς – δεν βρίσκονταν πελάτες.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους