Αλλάζουν τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

26 Απριλίου, 2018
Αλλάζουν τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία
Μείωση στο πρόστιμο για αδήλωτη εργασία σε περίπτωση πρόσληψης. Έρχεται νομοσχέδιο στη Βουλή

Αλλάζουν τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

 Μείωση στο πρόστιμο για αδήλωτη εργασία σε περίπτωση πρόσληψης. Έρχεται νομοσχέδιο στη Βουλή

Σε λίγες ημέρες, θα έρθει η σχετική διάταξη στη Βουλή και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάποιον που πιαστεί με αδήλωτο εργαζόμενο, θα μειώνεται σημαντικά, εφόσον λάβει χώρα πρόσληψή του και, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης εργασίας που υπογράφεται, θα μειώνεται και το πρόστιμο.

 Αυτό θα προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου

To πρόστιμο θα επανέρχεται αν ο εργαζόμενος απολυθεί και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση παρεκτροπής.

«Σε κάθε περίπτωση, ο εργοδότης θα οφείλει να πληρώσει τα ένσημα τριών μηνών για αυτόν που εντοπίστηκε αδήλωτο,» πρόσθεσε.

Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι σχεδιάζεται μία αλλαγή της αρχιτεκτονικής του, δηλαδή μία συνολική αλλαγή της λογικής του: από την αμιγώς εισπρακτική σε μία λογική περισσότερης δικαιοσύνης προς τον αδήλωτο εργαζόμενο.

Το πρόστιμο (ανέρχεται στα 10.500 ευρώ) θα μειώνεται κλιμακωτά για τον εργοδότη, εφόσον αυτός αποδεχτεί να απασχολήσει και να ασφαλίσει τον εργαζόμενο (που βρέθηκε αδήλωτος)για τρεις ή έξι ή 12 μήνες αντίστοιχα.

Η μείωση του προστίμου, επομένως, θα είναι ανάλογη με το χρονικό διάστημα που θα προσλαμβάνεται και θα ασφαλίζεται ο αδήλωτος εργαζόμενος και θα ανέρχεται ακόμα και πάνω από το 50% του προστίμου.

Σε περίπτωση όμως υποτροπής της επιχείρησης, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται κ.λ.π ανάλογα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις(υποτροπής) παράλληλα ισχύουν και οι υφιστάμενες διατάξεις του Ν. 4488/2017 σχετικά με τις κυρώσεις διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Από την ημερομηνία πρόσληψης του εργαζόμενου ή των εργαζομένων που έχουν εντοπιστεί ως αδήλωτοι και προκειμένου να μειωθεί το πρόστιμο αδήλωτης εργασίας κλιμακωτά ανάλογα με το χρονικό διάστημα πρόσληψης και ασφάλισης του αδήλωτου εργαζόμενου ή αδήλωτων εργαζόμενων δεν θα επιτρέπεται ο εργοδότης να προβεί σε μείωση του προσωπικού.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους