ΑΚΚΕΛ: Τα καταστήματα Εστίασης πρέπει να επιλέγουν αν θα είναι «καπνιστών» ή «μη καπνιστών»

3 Νοεμβρίου, 2019
ΑΚΚΕΛ: Τα καταστήματα Εστίασης πρέπει να επιλέγουν αν θα είναι «καπνιστών» ή «μη καπνιστών»
Τα ορατά προβλήματα που προκύπτουν από την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έφερε στο προσκήνιο το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ.

Τα ορατά προβλήματα που προκύπτουν από την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έφερε στο προσκήνιο το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, όπως παρατηρεί στην εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος γίνονται στην πράξη ορισμένες “υπερβολές” που αφορούν την εφαρμογή στα καταστήματα όπως επίσης και το πρωτοφανές να αμείβονται πολίτες για το “κάρφωμα” καταστηματαρχών που φαίνεται να μην την εφαρμόζουν αλλά να αμείβονται και αστυνομικοί για την επιβολή προστίμων!

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Για το δεύτερο σκέλος της αμοιβής του καρφώματος αλλά και της επιβολής προστίμου από αστυνομικό, αν στο μεταξύ δεν έχει γίνει κάτι για την αλλαγή αυτών, θεωρούν στο ΑΚΚΕΛ ότι είναι άκρως απαράδεκτο να υφίσταται τέτοια διάταξη, η οποία μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με τις πρακτικές της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας ασφαλείας Stasi, η οποία είχε τον μισό πληθυσμό να κατασκοπεύει και να καρφώνει τον άλλο μισό.

Η αμοιβή, επίσης, των αστυνομικών ή άλλων δημόσιων λειτουργών που επιβάλλουν πρόστιμα είτε ως ποσοστό επί του προστίμου είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χαρακτηρίζεται από το ΑΚΚΕΛ απαράδεκτη και θα ήταν καλύτερα οι αστυνομικοί κλπ να δουν αύξηση στις αποδοχές τους και να τούς επιστραφούν τα κλεμμένα από τις κυβερνήσεις της Τρόικα παρά να γίνεται αυτό.

Μάλιστα στο ΑΚΚΕΛ, όσον αφορά το σκέλος της απαγόρευσης για τα καταστήματα όπως καφετέριες κλπ, χαρακτηρίζεται ως εντελώς αδιανόητη, η έλλειψη δυνατότητας για εξαρχής διάκριση του καταστήματος ως «μη καπνιστών» ή ως «καπνιστών», έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει τι γίνεται.

Τέλος, τονίζεται ότι μετά από δεκαετίες όπου το επίσημο κράτος σε συνεργασία με τις διαφημιστικές εταιρείες είχε δημιουργήσει μία κουλτούρα προώθησης του καπνίσματος στα πλαίσια του lifestyle κλπ, τη στιγμή μάλιστα που τώρα ακόμη και κάποια ναρκωτικά ουσιαστικά επιτρέπονται, είναι υποκρισία να υπάρχει τέτοια δρακόντεια εφαρμογή απαγορεύσεων για το κάπνισμα όταν κάποια εκατομμύρια Έλληνες είναι καπνιστές και στην πράξη όλο αυτό τους δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα κυρίως τώρα τους μήνες μετά από το καλοκαίρι όπου η εξωτερική παραμονή είναι δύσκολη.

Στο ΠΑΣΚΕΔΙ έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή τους κινδύνους που εγκυμονεί ιδιαίτερα για την Εστίαση η καθολική μετάβαση από το κάπνισμα στην απόλυτη απαγόρευση. Πάγια θέση μας αποτελεί η πιστή εφαρμογή του νόμου για την προστασία της δημόσιας υγείας, ωστόσο, μαζί με την απαραίτητη μελέτη και έρευνα τόσο για την παροχή ισάξιων υπηρεσιών σε όλους τους καταναλωτές, όσο και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταστημάτων.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους