Αίγυπτος: Αφιέρωμα της «Αλ Αχράμ» στο άνοιγμα τουρισμού και εστίασης στην Ελλάδα

Οκτ 3, 2020
aigyptos01

«Η Ελλάδα ανοίγει ξανά τις καφετέριες και τα εστιατόρια καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ που φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα της μεγαλύτερης αραβόφωνης εφημερίδας «Αλ Αχράμ», η οποία αναφέρεται διεξοδικά και στο σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού από τις 15 Ιουνίου, με το άνοιγμα των εποχιακών ξενοδοχείων και την έλευση κάποιων διεθνών πτήσεων.

Η εφημερίδα αναφέρεται στη μεγάλη σημασία, από οικονομικής πλευράς, του τουρισμού για την Ελλάδα, αλλά και στα αυστηρά προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται πλέον στο χώρο της εστίασης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, με δεδομένο τον συνεχιζόμενο κίνδυνο του κορονοϊού, τονίζοντας ότι «η χώρα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση των μολύνσεων Covid-19 σε μόλις 2.878 περιπτώσεις και 171 θανάτους – αριθμό ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» φιλοξενούνται δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος αναφέρει πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή και ασφαλής. Είναι ένας προορισμός όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του, ενώ παράλληλα να διασφαλίσει και την υγεία του», όπως είπε.

Επίσης, γίνεται αναφορά στα ταξίδια που από σήμερα άρχισαν προς όλα τα ελληνικά νησιά, με τα επιβατηγά πλοία να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τα ετήσιας μορφής ξενοδοχεία από την 1η Ιουνίου, με τα εποχιακά ξενοδοχεία να ανοίγουν από τις 15 Ιουνίου, όταν θα ξαναρχίσουν και ορισμένες απευθείας πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, καταλήγει το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η «Αλ Αχράμ».

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους