18 Απριλίου, 2024

Τα αγαπημένα cocktail & drinks που πρέπει να παραγγείλεις σε beach bar

8 Αυγούστου, 2022
cocktails

Καλοκαίρι σημαίνει… beach bar και ατελείωτα cocktails και premium drinks! Ειδικά απογευματάκι στην παραλία, είναι η τέλεια στιγμή για να απολαύσεις αγαπημένα cocktail και εκλεκτά ποτά! Ποιες είναι, όμως, οι καλύτερες επιλογές για την παραλία, που συστήνουν οι κορυφαίοι barmen;

Piña Colada

Ο πολτός ανανά, καρύδας και ρουμιού γνωστό ως piña colada ήταν δημοφιλής στην Καραϊβική για τουλάχιστον εκατό χρόνια πριν από τον Ramón “Monchito” Marrero, έναν μπάρμαν στο Caribe Hilton’s Beachcomber Bar (τώρα ονομάζεται Oasis Bar) στο Σαν Χουάν του Πουέρτο. Ο Rico, το τελειοποίησε τη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιώντας κρέμα καρύδας. Σήμερα, το χαρακτηριστικό κοκτέιλ του San Juan πίνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει καλύτερη γεύση στο Πουέρτο Ρίκο, δίπλα στην παραλία ή στην πισίνα.

Caipirinha

Φτιαγμένη με ζάχαρη, λάιμ και cachaça, η καϊπιρίνια είναι πανταχού παρούσα στα παραθαλάσσια καφέ της Βραζιλίας. Ακόμα και οι πωλητές στην παραλία τα ανακατεύουν. Οι παραλλαγές αφθονούν, το πιο δημοφιλές είναι το caipifrutas, το οποίο προσθέτει ένα ή περισσότερα από τη μεγάλη ποικιλία φρούτων της περιοχής, όπως caju (φρούτο κάσιους), φρούτο του πάθους, μάνγκο ή ακτινίδιο.

Mai-Tai

Δοκιμάζοντας αυτό το κοκτέιλ από ρούμι, πορτοκαλί curaçao, σιρόπι οργεά (φτιαγμένο από αμύγδαλα) και λάιμ στο πολυνησιακό σαλόνι Trader Vic’s (τότε ονομαζόταν Hinky Dink) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, το 1944, ένας Ταϊτής επισκέπτης παρατήρησε, «maita’i ro’a ‘ae, που σημαίνει «εκτός αυτού του κόσμου». Εξ ου και το όνομα mai-tai, ή έτσι λέει η ιστορία. Το ποτό ενισχύθηκε στην επιτυχημένη ταινία του Έλβις Blue Hawaii και έκτοτε έχει γίνει βασικό στοιχείο στα lounge tiki παντού.

Red Stripe Beer

Τόσο ταυτισμένο είναι το Red Stripe με την εθνική ταυτότητα της Τζαμάικας που όταν το νησί κέρδισε επίσημα την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία το 1962, ένας αρθρογράφος πρότεινε ότι η πραγματική ημερομηνία θα έπρεπε να ήταν το 1928, όταν η μπύρα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο νησί στο Κίνγκστον. Μετά από μερικά προβλήματα μάρκετινγκ στην αγορά των ΗΠΑ, η lager είναι πλέον η πιο δημοφιλής από όλες τις μπύρες της Καραϊβικής.

Daiquiri

Χάρη στην επικράτηση του ρουμιού, του λάιμ και της ζάχαρης στην Καραϊβική, το τρίο έγινε η βάση για πολλά από τα κοκτέιλ της περιοχής (καθώς και το γκρογκ του Βρετανού ναυτικού). Ονομάστηκε από μια παραλία κοντά στο Σαντιάγο της Κούβας, το πρώτο daiquiri φέρεται να επινοήθηκε από μια ομάδα Αμερικανών μηχανικών που εργάζονταν στην περιοχή των οποίων τα αποθέματα τζιν είχαν τελειώσει. Το ποτό σήμερα είναι πιο αναγνωρίσιμο στους Αμερικανούς στην παγωμένη μορφή του με γεύση φρούτων.

Margaritas

Ήταν μια οικοδέσποινα από το Τέξας στο Ακαπούλκο που έψαχνε κάτι για να δροσίσει τους καλεσμένους της στο πάρτι ένα ζεστό απόγευμα ή ένας μπάρμαν στην Τιχουάνα που ελπίζει να εντυπωσιάσει τη Ρίτα Χέιγουορθ (το γένος Μαργαρίτα Κανσίνο) με ένα ποτό προς τιμήν της; Ανεξάρτητα από το ποιος εφηύρε τη μαργαρίτα – οι ιστορίες είναι λεγεώνες – το μείγμα τάρτας από τεκίλα, cointreau και χυμό λάιμ σε ένα ποτήρι γεμάτο αλάτι έχει γίνει συνώνυμο του Μεξικού. Είναι το κοκτέιλ τεκίλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Limoncello
Όταν η ζωή έδωσε στους αγρότες της Νότιας Ιταλίας πλεόνασμα λεμονιών, μούλιαζαν τις φλούδες σε οινόπνευμα δημητριακών και πρόσθεσαν ζάχαρη για να φτιάξουν λιμοντσέλο. Η γλυκιά τάρτα digestivo παραδοσιακά πίνεται μετά το δείπνο, αλλά κερδίζει έδαφος ως βάση για απλά κοκτέιλ, όπως πασπαλισμένο με πάγο με σόδα ή τονωτικό νερό, που κατά προτίμηση απολαμβάνετε ενώ απολαμβάνετε την εκπληκτική παραθαλάσσια θέα της ακτής του Αμάλφι.

Cape Codder

Όταν ο γίγαντας των βακκίνιων Ocean Spray άρχισε να προωθεί το κοκτέιλ χυμού του ως μίξερ, οι προτάσεις για να το συνδυάσετε με καναδικό ουίσκι ή ρούμι έπεσαν στο κενό. Αλλά η βότκα και το κράνμπερι – που ονομάστηκαν Cape Codder προς τιμήν της αγαπημένης χερσονήσου της Μασαχουσέτης όπου ευδοκιμούν τα βακκίνια – το χτύπησαν πολύ, γεννώντας πολλές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του πιο μοντέρνου υβριδίου μαρτίνι, του κοσμοπολίτικου.

Rosé

Το να πιεις ροζέ κρασί μόλις άρχισε να πιάνει στην πολιτεία, αλλά ένα ποτήρι παγωμένο ξηρό ροζέ ήταν από καιρό επικρατέστερο στα παραθαλάσσια καφέ της Κυανής Ακτής της Γαλλίας, μαζί με ψαρόσουπα και λαγκουστίνες. Συνήθως παρασκευάζεται με την αφαίρεση των φλοιών των κόκκινων σταφυλιών μετά τη σύνθλιψη, το ροζέ θεωρείται ως η λιγότερο σοβαρή αδερφή του λευκού ή του κόκκινου κρασιού, καθιστώντας το το ιδανικό παραλιακό κουφέτο στο Saint Tropez.

Gin and Tonic

Το τζιν εισήχθη για πρώτη φορά στο τονωτικό για να αντισταθμίσει την πικρή του γεύση, έτσι ώστε οι Βρετανοί, που καταλάμβαναν την Ινδία εκείνη την εποχή, να μπορέσουν να αφομοιώσουν το υλικό ως κατά της ελονοσίας. Οι Βρετανοί κατέληξαν να διασκεδάζουν τον τραγανό συνδυασμό, προσθέτοντας μια σφήνα ασβέστη, και έγινε βασικός πυλώνας των τροπικών πολύ μετά την πτώση της αυτοκρατορίας. Δοκιμάστε το στην παραλία της Γκόα ενώ παρακολουθείτε το ηλιοβασίλεμα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ