14 Ιανουαρίου, 2024TOUR NEWSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΣΤΙΑΣΗ

Η Αιγιάλεια στηρίζει την Εστίαση: Αναδρομή στις Γιορτές και Προβληματισμοί για το Μέλλον Η Εορταστική Περίοδος στον Τόπο της Αιγιάλειας Με την ολοκλήρωση των εορτών, η Αιγιάλεια αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την περασμένη χρονιά. Υπαίθρια πάρτι, μουσική, εορταστικά μενού και προσφορές ποτών έδωσαν μια νέα διάσταση στην εστίαση και αναψυχή της περιοχής. Επιτυχία και […]

Κάθε χρόνο, τα μη ασφαλή ή μολυσμένα τρόφιμα συμβάλλουν στις 600 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφιμογενών ασθενειών και προκαλούν περίπου 420.000 θανάτους παγκοσμίως, λόγω βακτηρίων, ιών, παρασίτων ή χημικών ουσιών, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Οι επιπτώσεις αυτές εκτιμώνται από την Φαρμοκολογική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (ΦΑΟ), που υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα ασθενειών, από διάρροια έως […]

Μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ehrenberg-Bass για το Ίδρυμα Wolf Blass φέρνει στο προσκήνιο αντιφατικά αποτελέσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών όσον αφορά τη συσκευασία του κρασιού. Ενώ η έκθεση αποκαλύπτει διστακτικότητα προς τα κονσερβοποιημένα κρασιά, οι παραδοσιακοί φίλαθλοι του κρασιού παραμένουν πιστοί στα γυάλινα μπουκάλια. Σε αντίθεση με προηγούμενες […]

Στη βόρεια Ιταλία, το ωμό κρέας αλόγου, γνωστό και ως “pesto di cavallo,” καθώς και οι αποξηραμένες και καπνιστές λωρίδες αλόγου με την ονομασία “sfilacci di cavallo,” αποτελούν παραδοσιακά φαγητά. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology εστίασε στην πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος αλόγου και περιπτώσεων σαλμονέλωσης στον ανθρώπινο πληθυσμό […]

Όταν πρόκειται για τα ληγμένα αυγά, πόσο αξιόπιστες είναι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στη συσκευασία; Η απάντηση από ειδικούς είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Μετά από την αγορά μιας συσκευασίας αυγών, συχνά αφαιρούμε την αρχική συσκευασία για να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Κάποιοι, ωστόσο, πετούν και την ημερομηνία που αναγράφεται σε […]

Για όσους αναζητούν τη γεύση της παράδοσης, το φρέσκο ψωμί με προζύμι είναι ένα κεφάλαιο που διατηρείται στον χρόνο. Με υψηλότερη οξύτητα και φυσικές αντιμυκητιακές ενώσεις από βακτήρια γαλακτοβάκιλλων, αυτό το ψωμί αντέχει στο χρόνο χωρίς να μουχλιάζει. Για όσους έχουν αναπολήσει τη μοναδική γεύση του φρέσκου ψωμιού με προζύμι της γιαγιάς, η εμπειρία είναι […]

Ολιστική παρέμβαση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του αιγιαλού, προς όφελος της οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης, με δικλείδες προστασίας του περιβάλλοντος και πρόνοιες για αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αποτελεί το σχέδιο νόμου «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές» που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Το σ.ν. τίθεται σε δημόσια […]

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των μη αλκοολούχων ποτών: Μια νέα εποχή για τα μπαρ “Η Νέα Προκλητική Εξερεύνηση των μη αλκοολούχων κοκτέιλ στα μπαρ” Η κρύα Coca-Cola δεν είναι πλέον η μοναδική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα απολαυστικό μη αλκοολούχο ποτό. Τα μπαρ αντιδρούν στην αυξανόμενη ζήτηση με πρωτότυπα μη αλκοολούχα ποτά που ανταποκρίνονται στον εκλεκτικό […]

Στον επιβλητικό Μακρύγιαλο Πιερίας, σε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορία και παράδοση, η καλλιέργεια μυδιών εκτείνεται σε μια πολύχρωμη πανοπλία που καθιστά τον τόπο αυτόν γαστρονομικό θησαυρό της Ελλάδας. Καλλιέργειες Μυδιών Πιερίας: Το Στίγμα της Εξειδίκευσης Η συστηματική καλλιέργεια ξεκίνησε το 1987, και σήμερα ο τόπος αυτός κατέχει την τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγή μυδιών στην Ευρώπη. […]

Εμπνευσμένη από την αγαπημένη στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου και αφιερωμένη σε όλους τους καλοφαγάδες, η Suzi Tros ανοίγει τις πύλες της στην Αγγλία, φέρνοντας μαζί της τη φιλοσοφία των αυθεντικών γαστρονομικών ελληνικών ταβερνών. Κατεβαίνοντας την οδό Hillgate του Λονδίνου, ξεχωρίζει ένα μπλε πλαίσιο, σαν μια πύλη προς την κορυφαία ελληνική γεύση. Το Suzi Tros, με […]

Καθώς περάσαμε στο κατώφλι του νέου έτους, ας πραγματοποιήσουμε έναν ευχάριστο περίπατο στον δρόμο των αναμνήσεων και ας ξαναζήσουμε την γλύκα των στιγμών – τις κορυφαίες συνταγές που μας χάρισε το παρελθόν. Και πρωταθλητές αναδεικνύονται τα υπέροχα πιάτα της ΄΄λαδερής΄΄ μας κουζίνας. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν – μαγειρεμένα, ψημένα, για όλους μας, παρουσιασμένα με αγάπη. Και […]

“Νέες Κατευθυντήριες Συντεταγμένες στις Ακτές: Το Υπουργείο Οικονομικών Αναλαμβάνει τον Έλεγχο” Το υπουργείο Οικονομικών κινείται προς την επαναπροσδιορισμό του ρόλου των δήμων στην παραχώρηση και έλεγχο των παραλιών, σύμφωνα με νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η πρόταση εγκρίθηκε, και από εδώ και στο εξής, η ευθύνη για την διαχείριση των αιγιαλών και των παραλιών […]

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους,” το οποίο προβλέπει τη χορήγηση vouchers διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζοντας τους δικαιούχους και τα κριτήρια συμμετοχής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από την προηγούμενη χρονιά, ο σκοπός είναι να ενισχυθεί η ζήτηση του […]

Σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση και ο διεθνής ανταγωνισμός καθιστούν τις αγορές όλο και πιο δυναμικές, οι ελληνικές γευστικές προτιμήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών αλυσίδων καφέ και εστίασης. Εκτοξεύοντας την παρουσία τους στην Ελλάδα, αυτές οι αλυσίδες φέρνουν μαζί τους τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα τους, αναμειγνύοντας τις παραδόσεις τους με την πλούσια […]

“Τέλος στην Αμφιλεγόμενη Πρακτική: Η Νότια Κορέα Απαγορεύει το Εμπόριο Κρέατος Σκύλου” Η Νότια Κορέα καταργεί μια παράδοση αιώνων καθώς το κοινοβούλιο της εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει το εμπόριο και την κατανάλωση κρέατος σκύλου. Οι Κορεάτες αναθεωρούν τις παραδόσεις τους, καθώς η υποστήριξη για την προστασία των ζώων συντροφιάς αυξάνεται. Η πρακτική της βρώσης […]

Πλατφόρμα Καταγγελιών Παρανομιών σε Παραλίες: Η Πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να εκκινήσει μια πρωτοβουλία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση παρανομιών σε παραλίες με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τη συμμετοχή των πολιτών. Αναβαθμισμένο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών: Τι Προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών Νέες ρυθμίσεις για υψηλότερες τιμές σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες προβλέπει το […]

  Η απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας ξετρελάνουν. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας μείνουν αξέχαστα. Υλικά   125 γρ. σοκολάτα 50-55% 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 60 […]

“Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει:  Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The BMJ αποκαλύπτει ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το παγωτό, οι πατάτες και οι καραμέλες, μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο να αντισταθούν ή να είναι τόσο εθιστικά όσο το τσιγάρο ή τα σκληρά ναρκωτικά. Η έρευνα, που εξέτασε 281 διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα από 36 χώρες, αποκαλύπτει […]

Η Αρχαία Σειρά Παρασκευής Ψωμιού των Αβορίγινων: Ένα Παλιό Μυστικό της Διατροφικής Εξελιγμένης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η παραγωγή ψωμιού, μια διαδικασία που συνδέεται συνήθως με τους αρχαίους Αιγυπτίους, αποκτά νέα προοπτική με ευρήματα που δείχνουν ότι οι Αβορίγινες της Αυστραλίας ήταν οι πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα. Με βάση τα πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα στη Νέα Νότια […]

Το Chobani και η Επανάσταση του Ελληνικού Γιαούρτου στην Αμερική Ο Hamdi Ulukaya, Διευθύνων Σύμβουλος της Chobani, έχει καταφέρει να μετατρέψει το ελληνικό γιαούρτι σε έναν πυλώνα της αμερικανικής διατροφής, διαδίδοντας την αγάπη για αυτό σε όλη τη χώρα. Η επιτυχημένη πορεία του Ulukaya και του Chobani αποτελεί ένα εμπνευσμένο κεφάλαιο στο χώρο της επιχειρηματικότητας. […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ