Το 47% των κρουσμάτων οφείλεται σε κονσέρβες λαχανικών σε λάδι. Η Ιταλία είναι σταθερά μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης τροφιμογενούς αλλαντίασης. Από το 1986 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 406 περιστατικά αλλαντίασης που αφορούσαν 599 άτομα. Σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, τα αυξημένα περιστατικά αλλαντίασης οφείλονται […]

Σημαντικές η επιπτώσεις του εργασιακού άγχους τόσο στην παραγωγικότητα όσο και στην ασφάλεια τροφίμων.    Στη λίστα με της χειρότερες βιομηχανίες σε μισθούς και ασφάλιση, στις ΗΠΑ. Τέταρτη ανάμεσα στις πιο αγχώδεις βιομηχανίες των ΗΠΑ κατατάσσεται η βιομηχανία τροφίμων, με τις υπηρεσίες φαγητού να ακολουθούν, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα η οποία ανέλυσε 26 διαφορετικούς παράγοντες στο εργασιακό περιβάλλον. […]

Αμέτρητες οι περιπτώσεις τροφικών δηλητηριάσεων σε γάμους λόγω κακού χειρισμού των τροφίμων από το Catering. Δεν είναι λίγες οι φορές που η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού, καταστρέφεται από λάθος χειρισμό του catering που προσφέρει το γεύμα στους καλεσμένους. Πριν από περίπου ένα χρόνο 50 καλεσμένοι σε γάμο στην περιοχή της Μεσαράς στην Κρήτη, κατέληξαν […]

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να ωφελήσει παιδιά με αλλεργίες.     Η στοχευμένη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος που σχετίζεται με την τροφική αλλεργία (FAA) τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, δείχνει μια νέα μελέτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI) και δημοσιεύθηκε στο […]

Νικήτας Ποθουλάκης,  Διευθύνων Σύμβουλος ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Ν. Ποθουλάκης: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις  προσπάθειές μας για τη στήριξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό, τόσο του πρωτογενούς τομέα, όσο και του αγροδιατροφικού κλάδου.» Οι βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές και η δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό ανέδειξαν τη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μαζί με πέντε ακόμη εταιρείες, ως Growth Winner στη φετινή έβδομη διοργάνωση των […]

Για περισσότερα από 85 χρόνια…σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ! Εδώ και γενιές, το όνομα ΙΟΝ είναι συνώνυμο των απολαυστικών στιγμών και των πιο γλυκών απολαύσεων. Όλα ξεκίνησαν στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς, όπου μια ομάδα μετόχων, με όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί, έδωσαν ζωή στο αρωματικό όνομα “ίον” (μενεξές). Στις 23 Σεπτεμβρίου 1930, γεννήθηκε η ΙΟΝ, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός γευστικού ταξιδιού, που συνεχίζεται μέχρι […]

Μελέτη για την περιβαλλοντική ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών. Mελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi στο Ειδικό Τεύχος New Insights on Food Consumption and Sustainable Development είχε στόχο να διερευνήσει εάν τα μέλη της Generation Z έχουν ευαισθησία και ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή […]

Το  Ελληνικό περίπτερο κατατάχθηκε 5ο σε επισκεψιμότητα, ανάμεσα σε 166 χώρες. Με 23 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στην 43η Διεθνή Έκθεση HOST, η οποία διεξήχθη στο Μιλάνο, από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των διοργανωτών, το  Ελληνικό περίπτερο κατατάχθηκε 5ο σε επισκεψιμότητα, ανάμεσα σε 166 χώρες. Η HostMilano είναι […]

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση του ρόλου και της αποστολής του ΕΦΕΤ Την ανάγκη να υπάρχει ένας και ισχυρός φορέας ελέγχου τροφίμων και όχι πολλές κατακερματισμένες υπηρεσίες σε διάφορα υπουργεία όπου μάλιστα η μια επικαλύπτει την άλλη σε αρμοδιότητες, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ομιλία του στο Συνέδριο του ΕΦΕΤ  […]

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης. η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου και η Σύζυγός του Υφυπουργού Γεωργία Γκίκα. Το αδιαχώρητο στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6/11/2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν […]

  Το δροσερό και πεντανόστιμο αυτό γλυκό με μπισκότα και μπανάνα θα το λατρέψεις για την απίθανη γεύση του. Θα το προσφέρεις στους καλεσμένους σου και είναι σίγουρο πως θα σου ζητήσουν την συνταγή αυτού του γλυκού. Υλικά 450 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα σε σκόνη (80 γραμμάρια) 1 […]

Τώρα ελπίζει να μπει στην ομάδα των παραολυμπιακών.    Ήταν μόλις 19 ετών όταν η αθλήτρια ποδηλασίας Lizzi Jordan προσβλήθηκε από ένα σπάνιο στέλεχος βακτηρίου E.coli μέσω τροφικής δηλητηρίασης το 2017 και την άφησε χωρίς όραση λίγο αργότερα. Η τότε φοιτήτρια ψυχολογίας στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, έπεσε σε κόμμα και πάλευε για […]

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η Coca-Cola, η Nestle και η Danone παραπλανούν τους καταναλωτές αναφέροντας σε πολλά από τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών τους ότι η συσκευασία είναι «100% ανακυκλωμένη» και «100% ανακυκλώσιμη». Σήμερα, η  η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) και οργανισμοί* από 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), υπέβαλλαν […]

Πρόκειται να φτάσει το 20% τα επόμενα 2 χρόνια.    Πέντε χρόνια έχουν περάσει μετά την επιβολή του φόρου για τα αναψυκτικά που θέσπισε η Βρετανία, που όπως φαίνεται έχει λειτουργήσει, αφού προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge, έδειξε πως η παχυσαρκία μειώθηκε στα παιδιά κατά 8-9%. Και ενώ η χώρα συζητά την επιβολή φόρου και στα […]

10 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο χάνονται εξαιτίας των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, και της ανθυγιεινής διατροφής. Η ζημιά στην υγεία, την κοινωνία και το περιβάλλον που προκαλείται από την παραγωγή τροφίμων κοστίζει στον κόσμο 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ή 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή ανάλυση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών […]

Έρχονται νέες αυξήσεις – Κίνδυνος να υποχωρήσει κι άλλο η κατανάλωση Ξανθή Γούναρη Αδιανόητες είναι οι αυξήσεις των τιμών στο ελαιόλαδο που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές. Μέσα σε δύο χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2021, όταν άρχισε η «επίθεση» της ακρίβειας στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, μέχρι σήμερα, η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στα ράφια των σούπερ […]

Αναλαμβάνει τον συντονισμό όλων των business units με στόχο την επίτευξη των στρατηγικών και εμπορικών στόχων της εταιρείας. Η Αναστασία Μανιατοπούλου εντάχθηκε στην Διοικητική Ομάδα των Καφεκοπτείων Λουμίδη ως Marketing Director τον Νοέμβριο του 2017. Ξεκίνησε την πολυετή καριέρα της στο δυναμικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών και του retail marketing και η επαγγελματική της πορεία χαρακτηρίζεται […]

Οι παράγοντες ισχυρής κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων στα εστιατόρια. Το Centers For Disease Control and Prenention των ΗΠΑ έδωσε πληροφορίες και έναν χρήσιμο οδηγό σχετικά με την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων στα εστιατόρια. Τι είναι η κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων; Η κουλτούρα για την ασφάλεια των τροφίμων ενός εστιατορίου είναι οι κοινές πεποιθήσεις του […]

Η κλιματική αλλαγή συνιστά την μεγαλύτερη απειλή για την γεωργία σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, Bespoke SGA Holdings AE. Στις ασύμμετρες απειλές για την βιομηχανία τροφίμων αναφέρθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Bespoke SGA Holdings AE από το βήμα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VII: Ασυμμετρίες και εθνική […]

Καταστροφικές οι συνέπειες για την μεγάλη ζυθοποιία – Χαμός στο διαδίκτυο μετά την ανάρτηση του βίντεο. Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε έναν εργαζόμενο της ζυθοποιίας Tsingtao Brewery, ο οποίος εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να… ουρεί μέσα σε μια δεξαμενή με βύνη. Στο βίντεο, ένας αποθηκάριος που φοράει γαλάζια φόρμα και […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ