Κρεμώδης Καραμελέ: Η Απόλυτη Επιδόρπια Συνταγή Αφράτη Κρέμα Καραμελέ με Χρυσαφένια Επικάλυψη Γλυκό Καραμελέ: Η Συνταγή που Κλέβει τις Καρδιές Απαλή Κρέμα Καραμελέ με Απολαυστική Καραμέλα Κρέμα Καραμελέ: Η Επιλογή των Γλυκολάτρηδων Καραμελέ Ονειροπαγίδα: Η Απόλυτη Επιδόρπια Συνταγή Κρέμα Καραμελέ με Απαλή Υφή και Εντυπωσιακή Εμφάνιση Γλυκό Καραμελέ: Η Απόλυτη Απόλαυση σε Κάθε Μπουκιά   Υλικά   (Για […]

Ο Τζακ κι εγώ έχουμε πάντα ένα κουτί με αυγά στο ψυγείο μας. Και αν τρώτε αυγά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνετε και εσείς. Δηλαδή, γιατί όχι; Είναι γρήγοροι στην προετοιμασία, χορταστικές και πλούσιες σε πρωτεΐνη και είναι στο σπίτι σχεδόν σε κάθε γεύμα. Φτιάξτε ένα απλό scramble για πρωινό ή shakshuka για βραδινό ή μαλακό βράστε ένα αυγό για περισσότερη πρωτεΐνη στο μεσημεριανό […]

Μια παράδοση που διήρκεσε δεκαετίες κλείνει τώρα τις πόρτες της στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το μπουγατσάδικο “Σέρρες”, στην οδό Εγνατία, αναγκάζεται να παραχωρήσει τη θέση του σε μια νέα επιχείρηση. Ο λόγος; Η απόφαση των ιδιοκτητών του κτιρίου να εκμεταλλευτούν το χώρο για το εμπόριο ρούχων. Μετά από 25 χρόνια στον χώρο, το “Σέρρες” αφήνει […]

Ξυδάτα πλοκάμια χταποδιού: ένα απλό και νόστιμο μεζέ για το κρασί σας. Πώς να μαγειρέψετε το χταπόδι σας σε ξύδι και να το κάνετε απαλό και αρωματικό. – Το μυστικό για τα πιο τρυφερά και γευστικά ξυδάτα πλοκάμια χταποδιού. Η παραδοσιακή συνταγή που θα σας μεταφέρει στα ελληνικά νησιά. Ένα υγιεινό και διατροφικό πιάτο που θα σας χορτάσει.  Πώς […]

Μετασχηματίζεται ο Χάρτης Δικαστικών Δομών: Ριζικές Αλλαγές στο Δίκτυο της Δικαιοσύνης Οι Εκσυγχρονιστικές Κινήσεις που Προάγουν την Ταχύτερη Δικαιοσύνη Ένα νέο νομοσχέδιο που υπογράφεται από τους Υπουργούς της Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, αλλάζει ριζικά το πανόραμα του Δικαστικού Χάρτη στη χώρα. Ανακοινώνοντας το νομοσχέδιο, οι Υπουργοί έφεραν σε πρώτο πλάνο την […]

Αποκάλυψη Σκανδάλου: Η Σκιά πίσω από το Φιλανθρωπικό Έργο του “Άλλου Ανθρώπου” Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” αποκαλύπτει ένα άκρως ανησυχητικό πόρισμα, ρίχνοντας σκιά στη φιλανθρωπική εικόνα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”. Ο χαρισματικός φιλάνθρωπος, που έγινε γνωστός για τη βοήθειά του σε πρόσφυγες και ανέργους, τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας […]

Νέα Φωτεινή Σελίδα για τη Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν Εγνατία και Βενιζέλου μετά από Χρόνια Εργασιών Ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δρόμοι Εγνατίας και Βενιζέλου επιστρέφουν στην κυκλοφορία μετά από χρόνια εργασιών για το Μετρό. Οι λαμαρίνες, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και η αβεβαιότητα τελειώνουν, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την πόλη. Κίνηση και Καταστήματα: Οι […]

“Deligreco: Η Κορυφαία Γαστρονομική ελληνική Πένα της Κοπεγχάγης” Στην καρδιά της Κοπεγχάγης, το Deligreco αναδεικνύεται ως ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες. Με την υπογραφή της ελληνικής γαστρονομίας, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης, ενσωματώνοντας τις αγαπημένες γεύσεις της Ελλάδας στο κοινό της Δανέζικης πρωτεύουσας. “Αρωματικές Νότες Ελλάδας στην Σκανδιναβική Αισθητική” Οι Δανοί […]

“Συσσερά: Το Χοιρινό Καρναβάλι της Μυκόνου” Στο παραδοσιακό γαστρονομικό ταξίδι της Μυκόνου, οι μάγειρες του Mykonos Gastronomy Club προσφέρουν μια χειμερινή γεύση που αναδεικνύει τον πλούτο της κυκλαδίτικης παράδοσης. Από τα συσσερά και τα λουκάνικα έως τους χοιρινούς κεφτέδες, τα πιάτα αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και τη βαθιά ρίζα του νησιού. “Μυκονιάτικα Συσσερά: Τα Κρυφά Γαστρονομικά […]

Από τις Επιπτώσεις του Nutri-Score στη Διατροφική Συμπεριφορά μέχρι την Ανάγκη για Ενημερωτικές Εκστρατείες Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, αναδεικνύει τη σημασία των διατροφικών συστημάτων επισήμανσης στη μπροστινή συσκευασία των προϊόντων. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Foods,” αναλύει 13 σημαντικές μελέτες που ερευνούν τον ρόλο των επισημάνσεων στη διατροφική συμπεριφορά. Σύμφωνα […]

Καζάν ντιπί: Το γλυκό της Πόλης που θα σας μεταφέρει στην Ανατολή Καζάν ντιπί ή Creme brulee; Το γλυκό που κατακτά τον κόσμο με δύο ονόματα  Το γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την παρουσίαση και τη γεύση του  Το γλυκό που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία απόλαυσης και ικανοποίησης   Υλικά 1 […]

    Το ζουμερό και αρωματικό κέικ μανταρινιού που θα λατρέψετε! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ μανταρινιού που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Το τέλειο κέικ για το πρωινό ή το απογευματινό σας καφέ! Το κέικ μανταρινιού που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα υπόλοιπα! Το κέικ μανταρινιού που θα γίνει το αγαπημένο σας! Το κέικ μανταρινιού που […]

Η διάσημη εταιρεία Φούρνος Λεμονή επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τον πρώτο της φούρνο 600 τ.μ απέναντι από τα Κεραμεία Αλλατίνη. Με έναν εντυπωσιακό χώρο που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές πάνω από 15.000 ατόμων, η εταιρεία φέρνει τον αέρα της αυθεντικής αρτοποιίας στη περιοχή της Πυλαίας. Ο νέος φούρνος, ένας εκ των δέκα καταστημάτων της […]

“Καλαμαριά: Απειλή Τελεσίγραφου στο SHARK Bar – Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης Απαιτεί Κατεδάφιση Αυθαίρετων Κατασκευών” Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται το παραθαλάσσιο μπαρ SHARK στην παραλία της Καλαμαριάς, καθώς η Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης εξέδωσε τελεσίγραφο απαιτώντας την άμεση κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού. Η κατασκευή, που υφίσταται σε έκταση 444,01 τ.μ., έχει βρει […]

“Ο Έλληνας που Σάρωσε στη Βραζιλία και Έγινε ο Βασιλιάς της Ζυθοποιίας” Σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Ελλάδα προς τη Βραζιλία, ο Μισέλ Δουκέρης σημείωσε μια επική πορεία από τον κόσμο του ποτού και της ζυθοποιίας. Γεννημένος από γονείς Έλληνες μετανάστες, ανέδειξε την ελληνική ταυτότητά του σε έναν τομέα που συνδέεται συχνά με […]

Το Απροσδόκητο Κύμα Της Γεύσης: Η Συναρπαστική Ιστορία του Τομ Κάρβελ, Εφευρέτη του Παγωτού Soft Serve Ο Πρωτοπόρος Εφευρέτης του Παγωτού Μηχανής: Η Επική Ιστορία του Τομ Κάρβελ Στην ανατολή του 20ού αιώνα, ο νεαρός Έλληνας, Αθανάσιος Θωμάς Καρβέλας, έφτασε στη Νέα Υόρκη με μεγάλα όνειρα. Ξεκινώντας από ένα σκασμένο λάστιχο, ξεδιπλώνει μια επιχειρηματική πορεία […]

“Οι Πότες Αναζητούν Φυσικά Κοκτέιλ Απόδρασης το 2024: Αποκαλύψεις από την Έρευνα Bacardi” Ο κατασκευαστής ρούμι Bacardi προβλέπει μια νέα εποχή στον κόσμο των κοκτέιλ για το 2024, εστιάζοντας στην ποιότητα και την απόλαυση. Στην πέμπτη ετήσια έκθεσή του για τις τάσεις των κοκτέιλ, η εταιρεία προβλέπει μια αύξηση στη ζήτηση για φυσικά κοκτέιλ απόδρασης, […]

Στην προσπάθειά της να κατακτήσει ευρύτερο κοινό, η σουηδική εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης Oatly παρουσιάζει δύο νέα προϊόντα στη Βόρεια Αμερική, μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Τα Unsweetened και Super Basic OatMilks αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία των καταναλωτών στον κόσμο των φυτικών ποτών. Η έμπνευση για τα νέα προϊόντα προήλθε από την ανάγκη των […]

Στην καρδιά της ιστορικής “Magna Graecia” στη νότια Ιταλία, ένα αρχαίο δέντρο στέκεται με περηφάνια, παράγοντας τις σπάνιες λευκές ελιές, γνωστές και ως leucocarpa. Αυτή η πολύτιμη ποικιλία ελιάς αναδύεται ως ένα κόσμημα που μετρά χιλιετίες, φέροντας μια ιστορία πλούσια σε πολιτισμό και γεύση. Η Ελιά Leucocarpa: Αρχαία Ομορφιά στο Κέντρο της Magna Graecia Κάτω […]

  Στον χειμερινό πίνακα της αγαπημένης μας κουζίνας, δεν υπάρχει κάτι πιο τονωτικό από μια ζεστή και πυχτή κοτόσουπα με λευκά φασόλια. Η συνδυασμένη γεύση του ζουμερού κοτόπουλου και της πλούσιας υφής των λευκών φασολιών δημιουργούν ένα γευστικό έργο τέχνης που αγκαλιάζει τη ψυχή και ζεσταίνει το σώμα. Το Πρώτο Βήμα προς τη Ζεστασιά Γκρεμολάτα […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ