Hide Restaurant: To opening της δεκαετίας στο Λονδίνο

25 Απριλίου, 2018
Hide Restaurant: To opening της δεκαετίας στο Λονδίνο
Ο σεφ είναι ο Ollie Dabbous, που μαζί με τον επιχειρηματία Evgeny Chichvarkin και τα Hedonism wines άνοιξαν το εστιατόριο Hide στο Piccadilly

Hide Restaurant: To opening της δεκαετίας στο Λονδίνο

Δεν συμβαίνει συχνά ένας σεφ στην καλύτερη σου στιγμή, να βρίσκει έναν επενδυτή με τεράστιο budget, να έχει στη διάθεση του την καλύτερη λίστα κρασιών στη χώρα και μια τοποθεσία απόλυτα μοναδική.Όταν αυτό συμβαίνει είναι είδηση και η εμπειρία ανεπανάληπτη.

Ο σεφ είναι ο Ollie Dabbous, που μαζί με τον επιχειρηματία Evgeny Chichvarkin και τα Hedonism wines άνοιξαν το εστιατόριο Hide στο Piccadilly, ακριβώς απέναντι από το Green Park. Το ετοίμαζαν 4 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι θριαμβευτικό. Κάθε λεπτομέρεια έχει προσεχτεί σε τέτοιο βαθμό που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις λάθη ή ελλείψεις. Ας ξεκινήσω από το χώρο που έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί από το βαρετό κι αδιάφορο κτίριο σε ένα glamorous μοντέρνο εστιατόριο που κυριαρχεί το μάρμαρο, το γυαλί και το ξύλο, με μια σκάλα ιδανική για να κάνουν πασαρέλα οι over the top πελάτες. Γύρω γύρω τεράστιες τζαμαρίες χαρίζουν απρόσκοπτη θέα στο πάρκο, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα με τα χρώματα ν’ αλλάζουν κάθε στιγμή της ημέρας. Το εστιατόριο έχει 3 επίπεδα, το Above στον πρώτο όροφο που σερβίρεται το γκουρμέ μενού, το Ground που λειτουργεί όλη μέρα σερβίροντας όχι μόνο γεύμα και δείπνο αλλά ακόμα και πρωινό και απογευματινό τσάι. Και στο υπόγειο βρίσκονται τα συγκλονιστικά σχεδιασμένα δωμάτια για ιδιωτικά γεύματα, το κελάρι και το μπαρ.

Όπως είπα, το τεράστιο πλεονέκτημα είναι η συνεργασία με τα Hedonism wines, έτσι εκτός από τη δική του πολύ σπουδαία λίστα, έχεις τη δυνατότητα να παραγγέλλεις κρασιά από το κατάστημα και να στα φέρουν μέσα σε 10 λεπτά, πληρώνοντας μόνο 30 λίρες έξτρα από την λιανική τιμή. Αυτό αλλάζει πραγματικά τους κανόνες του παιχνιδιού γιατί αντί να πληρώνεις την τριπλάσια τιμή όπως συμβαίνει συνήθως στα εστιατόρια, μπορείς να δοκιμάσεις σπουδαία κρασιά σε καταπληκτικές τιμές. Αυτό και μόνο εξαφανίζει τον ανταγωνισμό.

Πριν περάσω στο φαγητό θα σταθώ στο σέρβις. Είναι από τις ελάχιστες φορές που έχω δει τόσο καλοκουρδισμένη ομάδα: ο ρυθμός, η συμπεριφορά, η βαθιά γνώση του μενού είναι σε εντυπωσιακό επίπεδο και συγκρίσιμο με το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης που ούτως ή άλλως το εστιατόριο θυμίζει ή τουλάχιστον αυτό θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Έκλεψαν τη μισή ομάδα του Άθερτον, την άλλη μισή από τον Ρου και είναι αχτύπητοι. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο φούρνος που ετοιμάζει όχι μόνο ψωμιά με διάφορες γεύσεις, αλλά και όλα τα απαραίτητα για το πρωινό croissants and danish. Με εξαίρεση το Hedone είναι ελάχιστα τα γκουρμέ εστιατόρια που φτιάχνουν ψωμιά inhouse. To φαγητό στο ισόγειο είναι μοντέρνο βρετανικό με έμφαση στα φρέσκα υλικά και μπορεί η περιγραφή να μοιάζει βαρετή, αλλά ο καλός σεφ πάντα κάνει τη διαφορά ακόμα και σε ένα εμπορικό all day menu. 

Στο Hide Above, όμως, παίζεται το σκληρό παιχνίδι για την κατάκτηση των αστεριών με τον σεφ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με το tasting menu. Kαι τα καταφέρνει πολύ καλά ειδικά για την τιμή των 95 λιρών που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για υπερπολυτελή υλικά. Αντίθετα βασίζεται κυρίως στις ικανότητες του σεφ που ειδικά στις σος και τα λαχανικά εμφανίζεται σίγουρος, ώριμος και δημιουργικός. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω μια σειρά πιάτων που θ’ αλλάξει σύντομα έτσι κι αλλιώς όσο το εστιατόριο πατάει πιο γερά στα πόδια του, ούτε και τις μικρές εκπλήξεις που προσθέτουν μια ευχάριστη νότα στην παρουσίαση. 

Το συμπέρασμα είναι ότι το μενού είναι η καλύτερη εκδοχή του post Nordic food που είναι τρέντι αυτή την περίοδο: δηλαδή η εκδοχή της Σκανδιναβικής κουζίνας που είναι λιγότερο αυστηρή και χρησιμοποιεί γαλλικές τεχνικές και πολυτελή υλικά που έχουν κάνει λίγα παραπάνω μίλια. Το αποτέλεσμα αν και φαίνεται απλό και λιτό, έχει πολύ δουλειά που ίσως να μη είναι προφανής αλλά γευστικά είναι εκρηκτική και τεχνικά άψογη. Δεν υπάρχουν εντυπωσιασμοί, μιλάμε απλά για πολύ καλό φαγητό. Αλλά έχουμε ξαναδεί τη μους αυγού μέσα στο τσόφλι, όπως και τον τόνο ταρτάρ με το χαβιάρι, και τα ψάρια με τα λουλούδια. Αν ξεχώριζα κάτι θα ήταν η πραλίνα φουντουκιού που συνοδεύει το αρνί και ο τρόπος που φτιάχνουν το kale που συνοδεύει τη χήνα.

Στην προσπάθεια να σε κάνουν να ξεφορτωθείς το κινητό, έχουν ένα συρτάρι στο πλάι του τραπεζιού με το δικό σου προσωπικό φορτιστή αν και υποψιάζομαι ότι αυτό θα γίνει δύσκολα μια και το εστιατόριο είναι ινσταγκραμο-παγίδα. Τώρα γιατί βάζω μόνο 8 σε ένα τόσο σπουδαίο εστιατόριο που δεν έχει εμφανείς ατέλειες; Κυρίως γιατί δεν έχει ψυχή. Και το μενού δεν έχει αρκετή έμπνευση, είναι λίγο ασφαλές. Το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα που θα συζητήσεις μετά την επίσκεψη σου εδώ. Παρ’ όλα αυτά το Hide είναι ένας απόλυτος προορισμός και προτείνω να πάτε πριν γίνει σχεδόν ακατόρθωτο να βρεις τραπέζι.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ