4οι οι Έλληνες σε δαπάνες για εστιατόρια και ξενοδοχεία!

8 Ιανουαρίου, 2019
4οι οι Έλληνες σε δαπάνες για εστιατόρια και ξενοδοχεία!
Για την ακρίβεια, περίπου 1.900 ευρώ ξόδεψε ο κάθε Έλληνας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, σύμφωνα με τη eurostat, «απαντώντας» στα αυστηρά μέτρα λιτότητας με τον δικό του τρόπο

4οι οι Έλληνες σε δαπάνες για εστιατόρια και ξενοδοχεία!

Παρά το πέπλο της κρίσης που έχει αγκαλιάσει την Ελλάδα εδώ και περίπου δέκα χρόνια και τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται στα έξοδα των Ελλήνων, οι Έλληνες βάλουν ακόμα σε κορυφαία θέση τις δαπάνες τους για εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Για την ακρίβεια, περίπου 1.900 ευρώ ξόδεψε ο κάθε Έλληνας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, σύμφωνα με τη eurostat, «απαντώντας» στα αυστηρά μέτρα λιτότητας με τον δικό του τρόπο!

Συνολικά, οι Έλληνες κατέχουμε την τέταρτη θέση στην Ευρώπη των 28 στις δαπάνες σε εστιατόρια και ξενοδοχεία για το 2017, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (eurostat).

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο οι Έλληνες ξόδεψαν το 15,4% των συνολικών καταναλωτικών τους δαπανών σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, ποσό που αντιστοιχεί σε 1.900 ευρώ ανά άτομο. Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρώπης, ο οποίος είναι 12,4% για εστιατόρια και 3% ξενοδοχεία, ενώ σε ποσό φτάνει τα 500 ευρώ επιπλέον! 

Συνολικές δαπάνες 

Συνολικά στην Ελλάδα δαπανήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο 20,2 εκατομμύρια ευρώ για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Τα περισσότερα χρήματα ξοδεύουν κατά κεφαλήν οι Ισλαδοί (4.700 ευρώ) και ακολουθούν οι Κύπριοι που δαπανούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία 3.000 ευρώ έκαστος. Λιθουανοί, Πολωνοί και Ρουμάνοι ξοδεύουν τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη (200 – 300 ευρώ κατά κεφαλή).

Με πληροφορίες από insider.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους