Πρόταση ΠΑΣΚΕΔΙ για άνοιγμα Εστίασης στις 23 Μαΐου: Μια μικρή αλλά σημαντική ανάσα στον κλάδο

17 Μαΐου, 2020
Πρόταση ΠΑΣΚΕΔΙ για άνοιγμα Εστίασης στις 23 Μαΐου: Μια μικρή αλλά σημαντική ανάσα στον κλάδο
Αυτό που θέλουμε να προτείνουμε είναι να μεταθέσετε το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά δύο ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 23 Μαΐου, αντί για τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Η απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων Εστίασης στις 25 Μαΐου, μία εβδομάδα νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, αποτελεί μια έμπρακτη ανταπόκριση προς τον κλάδο μας. Παράλληλα, έρχεται ως αποτέλεσμα των συνολικών προσπαθειών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, που καταβάλουν καθημερινά τόσο οι αρμόδιες αρχές, όσο και, μεταξύ άλλων επιχειρηματιών, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης, που συμμορφώθηκαν άμεσα με τις επιταγές των ειδικών και ήδη προετοιμάζονται ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας εν όψει της επαναλειτουργίας τους.

Γνωρίζουμε καλά ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατόπιν των εξειδικευμένων υποδείξεων του επιτελείου των λοιμωξιολόγων και των θετικών μηνυμάτων που εκπέμπει η πορεία της εξάπλωσης της πανδημίας μετά τη σταδιακή άρση της καραντίνας και πιστεύουμε ότι πρόκειται να έχει άμεσα οφέλη στους επιχειρηματίες του κλάδου μας, οι οποίοι αναμένουν καρτερικά προκειμένου να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τα καταστήματά τους.

Αυτό που θέλουμε να προτείνουμε, ωστόσο, μένοντας εντός του ίδιου πλαισίου της παραπάνω απόφασης, είναι η μετάθεση του ανοίγματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά δύο ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 23 Μαΐου, αντί για τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Ο στόχος αυτής της πρότασής μας είναι διπλός: αφενός, να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις Εστίασης να αξιοποιήσουν το διήμερο 23 και 24 Μαΐου, ώστε η επαναφορά τους σε λειτουργία να συμπέσει με μια σημαντική τόνωση για τον τζίρο τους λόγω της εμπορικής αξίας του Σαββατοκύριακου στον κλάδο της Εστίασης και της Διασκέδασης και αφετέρου, το παραπάνω να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση που θα ενισχύσει το κατακερματισμένο ηθικό των καταστηματαρχών.

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω πρόταση γίνεται με το σκεπτικό ότι θα λάβει την έγκριση των λοιμωξιολόγων, εφόσον η κατά δύο ημέρες νωρίτερη επανέναρξη της λειτουργίας της Εστίασης δεν θα θέσει σε κανένα κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Τέλος, το παρόν αίτημα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αφορά τα οφέλη της ημερομηνίας επανεκκίνησης της Εστίασης και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις για την μακροπρόθεσμη ενίσχυση του κλάδου που αποσκοπούν στην διασφάλιση της ίδιας του της επιβίωσης.

Η παραπάνω επιστολή απεστάλη από το ΔΣ του ΠΑΣΚΕΔΙ στο γραφείο του πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ