Ο Αλέξης δεν υπερασπίζεται παιδεραστές! Ο Κούγιας; Και η Χριστίνα Τσάμη στη Λαμία το 1990;

2 Μαρτίου, 2021
apoplanisi_paidiwn-1

Aπό τον «εκμαυλιστή αθώων ψυχών» Κουμανταρέα, που εκμεταλλευόταν τους άγουρους killers του, στον «δυστυχισμένο και συγκλονισμένο» Δημήτρη Λιγνάδη και τους «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις δημόσιες τοποθετήσεις του στην υπόθεση του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα των ημερών που έχουν συγκεντρώσει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Αμέσως μόλις ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο γνωστός για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του δικηγόρος κατέστησε σαφές ποια θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή.Τη θέση της συμπάθειας για τον εντολέα του, τον οποίο χαρακτήρισε «δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», σε μία από τις πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, πήρε γρήγορα ένα κρεσέντο αλλεπάλληλων απαξιωτικών αναφορών στα θύματα κακοποίησης, που βρήκαν το σθένος να αποκαλύψουν όσα φρικτά έζησαν στα χέρια του «έκπτωτου βασιλιά» του θεάτρου.

Τόσο η δήλωσή του για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» όσο και η προσπάθειά του να αποδομήσει την προσωπικότητα της 40χρονης ηθοποιού Γ.Κ., η οποία κατάφερε με τη μαρτυρία της να «ξεγυμνώσει» τον «σκοτεινό» θεατράνθρωπο και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη σύλληψή του, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που έσπευσαν να στηλιτεύσουν τη στάση του ποινικολόγου, χαρακτηρίζοντάς την ομοφοβική, ανάμεσά τους και ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς. Μέχρι κίνημα συμπαράστασης στα θύματα ξεκίνησε στο facebook, με πολλούς χρήστες του δημοφιλούς μέσου να αλλάζουν το πεδίο της επαγγελματικής τους κατάστασης στον προσωπικό λογαριασμό τους και να βάζουν «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» ή να συνοδεύουν τη φωτογραφία του προφίλ τους με τη συγκεκριμένη φράση, που έγινε κόκκινο πανί!

Ο «Δικηγόρος του Διαβόλου»

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε, όμως, ο γνωστός ποινικολόγος συνέχισε την προσφιλή του τακτική, δηλαδή αυτήν της κατά μέτωπο επίθεσης, συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα βέλη μιας μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης που δεν διστάζει να τον ταυτίσει με τον… Αλ Πατσίνο, ο οποίος στην ταινία «Δικηγόρος του Διαβόλου» κρατούσε τον ρόλο του πανίσχυρου νομικού που ήθελε να κερδίζει τις υποθέσεις με κάθε κόστος! Την ίδια, εξάλλου, επιθετική τακτική είχε ακολουθήσει ο γνωστός δικηγόρος και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν είχε αναλάβει υποθέσεις ειδεχθών εγκλημάτων ή παιδεραστίας.

Ποιος θα ξεχάσει την υπερασπιστική του γραμμή στην υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη τον Δεκέμβριο του 2014; Στη δίκη που είχε γίνει σε πρώτο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε αναλάβει τότε την υπεράσπιση του 27χρονου Ρουμάνου Στεφάν Ματασαρεάνου, είχε εκτοξεύσει σκληρούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον νεκρό πεζογράφο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε πρόσφατα ότι δεν αναλαμβάνει ποτέ παιδεραστές (!) μιλούσε για «αντιαισθητική» και «παρά φύσιν» ερωτική επιλογή, χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο», αλλά και «εκμαυλιστή» αθώων ψυχών! Παράλληλα, είχε επιχειρήσει να μετατρέψει τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω φράσεις του, οι οποίες είχαν προκαλέσει ένταση στο ακροατήριο:

Αλ. Κούγιας: Μπορεί η πράξη του κατηγορουμένου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό… Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες: «Ελα να σου μάθω πώς γίνονται κάποια πράγματα…» Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…
Ακροατήριο: Αίσχος… Αίσχος…
Αλ. Κούγιας: Εμένα, αν το είχε κάνει στο παιδί μου, θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια!

«Δούλοι των παθών τους»

Φαίνεται, πάντως, ότι η γνώμη του Αλέξη Κούγια για τον 83χρονο συγγραφέα άλλαξε άρδην τις τελευταίες ημέρες. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Τετάρτη, βγαίνοντας μαζί με τον εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη από το προγραμματισμένο ραντεβού τους με την ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση η οποία έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι ο Μένης Κουμανταρέας ήταν απλώς δούλος των παθών του: «Ημουν δικηγόρος του Ταχτσή. Κι αυτός, όπως και ο Κουμανταρέας και ο Σεργιανόπουλος ήταν δούλοι των παθών τους. Αλλο να είσαι δούλος των παθών σου και άλλο βιαστής…» ανέφερε χαρακτηριστικά, «εξισώνοντας» ουσιαστικά τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό με τον αδικοχαμένο πεζογράφο, ο οποίος βρήκε φρικτό τέλος στα χέρια «άγουρων» δολοφόνων.

Η υπεράσπιση στον δολοφόνο βιαστή και δολοφόνο της 16χρονης Χριστίνας

Μέσα σε όλα αυτά, υπήρξαν και κάποιοι που άκουσαν μάλλον με δυσπιστία τη δήλωση του μαχητικού ποινικολόγου ότι δεν υπερασπίζεται παιδεραστές. Και αυτό γιατί θυμήθηκαν ότι το ’90 είχε υπερασπιστεί τον βιαστή και δολοφόνο της 16χρονης Χριστίνας Τσάμη. Το μικρό κορίτσι έκανε διακοπές μαζί με τους γονείς του στο χωριό, όταν ένας άνδρας το ακολούθησε και του επιτέθηκε βίαια για να εκτονώσει πάνω στο κορμί του τα κτηνώδη ένστικτά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ο δράστης στραγγάλισε την άτυχη 16χρονη και, όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρή, τη βίασε! Στη συνέχεια της έλιωσε το κεφάλι με μια ζαρντινιέρα, ολοκληρώνοντας έτσι το φρικιαστικό του έγκλημα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια συν οκτώ χρόνια για το αποτρόπαιο έγκλημά του, παρότι ο δικηγόρος του έδωσε μάχη για να ελαφρύνει τη θέση του. Η βασική υπερασπιστική γραμμή του ήταν ότι το κορίτσι ήταν «κουνίστρα» και ότι προκάλεσε τον δράστη, ο οποίος δεν κατάφερε να αντισταθεί!

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ