Η ακρίβεια θερίζει κόσμο και το κράτος θα καλύπτει 12€ το μήνα για βενζίνες

17 Μαρτίου, 2022
10000298paskedi

Αξούριστος και με ύφος καντηλανάφτη που πήγε να ανάψει τις καντήλες, αλλά ανακάλυψε ότι έμεινε από λάδι εμφανίστηκε χθες ο Πρωθυπουργός στο νέο μήνυμα που εξέπεμψε για να μας πει ότι μας σκέφτεται και ξέρει ότι ο κόσμος τραβάει κουπί.

Ναι, ο άνθρωπος που γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και δεν έβαλε ούτε ένα κανονικό ένσημο στη ζωή του, μας είπε χθες ότι ξέρει την αγωνία του κόσμου στα σουπερμάρκετ ή όταν παίρνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ ή όταν βάζει βενζίνη.

Δούλεμα κανονικό από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος πριν από δυο χρόνια εμφανίσθηκε εντυπωσιασμένος που οι μισθωτοί εξαρτώνται από τον μισθό τους. Θα νόμιζε προφανώς ο άνθρωπος ότι οι μισθωτοί παίρνουν και μερίσματα και ζούνε από αυτά ή τα καταθέτουν στις τράπεζες… Σαν τον άλλο τον Στουρνάρα που εισπράττει καμιά δεκαριά χιλιάρικα τον μήνα και μας λέει ότι οι Έλληνες τώρα στη στρομούρα θα φάνε τις καταθέσεις τους…

Ποιες καταθέσεις, αλήθεια, λένε, όταν ο μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Από πού να περισσέψουν τα λεφτά για καταθέσεις; Πάντως, ο Πρωθυπουργός βγήκε να μας πει χθες ότι θα μας καλύπτει 180 λίτρα βενζίνης (δεν θα την αγοράζουμε τσάμπα εννοείται) μέσω μιας μείωσης κάποιων λεπτών (0,40 σεντς λένε ανά λίτρο) που θα παίρνουμε εμείς σαν επιστροφή εφόσον προηγουμένως μπούμε στο Taxis και κάνουμε μια διαδικασία ανάλογης εκείνης που γίνεται με το επίδομα θέρμανσης. Την εξειδίκευση θα τη δούμε σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι λέει θα αυξήσουν και την επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος, και που πλάκα-πλάκα η απολιγνιτοποίηση και η ελεύθερη αγορά μας έχουν αλλάξει τα φώτα.

Και την ίδια στιγμή που τα λέει αυτά ο Πρωθυπουργός, οι μύλοι αρχίζουν να πουλάνε με πλαφόν και το αλεύρι, όπερ εστί ότι αρχίζει το παραμύθι και οι κερδοσκόποι πιάνουν δουλειά για να κάνουν πάλι γερές κονόμες. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι και όσα λένε αυτοί, πρέπει να τα ακούμε βερεσέ.

Έρχεται πείνα πατριώτες και θα φαγωθούμε μεταξύ μας!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ