Έκτακτη Σύνοδος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής -Καζάνι που βράζει η ομογένεια

14 Οκτωβρίου, 2020
Έκτακτη Σύνοδος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής -Καζάνι που βράζει η ομογένεια

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Eκτακτη τηλεδιάσκεψη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου σχετικά με την σύνταξη του νέου Συντάγματος μετά την απόφαση αναστολής του ισχύοντος από την Ιερά Σύνοδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μάλιστα, σε ανακοινωθέν της, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπογραμμίζει προσωρινά και μέχρι την έκδοση του νέου Συντάγματος, οι διοικητικές δομές της Αρχιεπισκοπής, δηλ. η Επαρχιακή Σύνοδος, η Εκτελεστική Επιτροπή, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και η Κληρικολαϊκή Συνέλευση, όπως και οι αντίστοιχες δομές των Ιερών Μητροπόλεων, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως έχουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε τις τελευταίες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισήμανε, μας προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να ξαναχτίσουμε την Εκκλησία μας στην Αμερική από τα θεμέλια».

Και συνέχισε: «Μαζί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προχωρήσουμε στη σύσταση μιας κοινής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει τις σημερινές ανάγκες και δυναμικές της Αρχιεπισκοπής μας και θα προετοιμάσει το σχέδιο του νέου Συνταγματίου της. Όλοι οι κληρικοί και οι λαϊκοί της Εκκλησίας μας, ενωμένοι, θα διατρανώσουν ότι τα επόμενα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα φέρουν ακόμη πιο πλούσιους καρπούς».

Ωστόσο, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αναβρασμό που επικρατεί στην Ομογένεια μετά τις ποινές που επεβλήθησαν στους Μητροπολίτες Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο  και Βοστώνης κ. Μεθόδιο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ