Εστίαση-Τουρισμός: Τα νέα δεδομένα για αναστολές συμβάσεων, επιδόματα και απολύσεις

24 Ιουνίου, 2020
Εστίαση-Τουρισμός: Τα νέα δεδομένα για αναστολές συμβάσεων, επιδόματα και απολύσεις

Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή τον Ιούνιο, δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ και η πληρωμή του θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι πληττόμενοι κλάδοι είναι ο τουρισμός, η εστίαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και οι μεταφορές. Για τον Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι λιγότερες οι περιπτώσεις που θα εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους.

Όσοι από τους εποχικούς εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου δεν προσληφθούν, δικαιούνται επίδομα ανεργίας 400 ευρώ, το οποίο αφορά κάθε μήνα εκτός εργασίας. Οι μήνες επιδότησης είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενδεχομένως και ο Σεπτέμβριος.

Αναφορικά με την εκ περιτροπής εργασία ή μερική απασχόληση, αυτή θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Όσοι ενταχθούν σε αυτό θα έχουν μειωμένο ωράριο και μειωμένο μισθό έως και 50%. Ο μισθός πληρώνεται 50% από τον εργοδότη και 30% από το κράτος, ενώ απαγορεύεται η απόλυση όσο διαρκεί η «Συν-εργασία». Κινδυνεύουν να απολυθούν όσοι βρίσκονται σε αναστολή, αυτή λήξει και περάσουν 45 μέρες. Όσοι απολυθούν θα πάρουν επίδομα ανεργίας 400 ευρώ για ένα χρόνο.

Τι σχολιάζει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος, Ασπασία Παπαθανοσπούλου

Σύμφωνα με την κυρία Παπαθανασοπούλου, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν διστακτικά το πρόγραμμα «Συν-εργασία» σε σχέση και με το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Ο κίνδυνος απόλυσης είναι υπαρκτός.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων πήρε παράταση για την Παρασκευή 26 Ιουνίου και αφορούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ εντάσσονται και αυτές που δεν απασχολούν υπαλλήλους.

«Είναι σημαντική η διεύρυνση των δικαιούχων», υποστήριξε η κυρία Παπαθανασοπούλου και πρόσθεσε πως «είναι μια στήριξή και βοήθεια, αλλά να μην επαναπαυθούμε σε αυτό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους