Get the Flash Player to see this player.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Αφιερώματα » Απολαμβάνω Ελλάδα

25.07.2012

H απίθανη διαφήμιση για την Κρήτη που κατέκτησε το Διαδίκτυο

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν αγχωμένο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος παρακολουθεί...
στα ξένα ΜΜΕ αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της, ενώ οι υπόλοιποι παραθεριστές αλλά και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και την παραδοσιακή φιλοξενία της Κρήτης και της χώρας μας...

διαβάστε περισσότερα

24.07.2012

Κέρκυρα: Top Spots. Πού οι νύχτες ξεδιψούν με spicy mojito από τσιτσιμπύρα και ολόκληρο κουμκουάτ;

Η καλύτερη θέα της παλιάς πόλης: Από την κορυφή του Νέου Φρουρίου, που αν και λιγότερο γνωστό από το Παλαιό στη Σπιανάδα, είναι εξίσου εντυπωσιακό. Θα εισέλθετε από την πύλη που φυλάει το πέτρινο λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και θα περπατήσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια μέχρι τους προμαχώνες των Επτά Ανέμων και τον αγγλικό στρατώνα.

Η πιο νόστιμη παστιτσάδα: Σερβίρεται στην ταβέρνα του Δούκα, στην πλατεία του χωριού Δουκάδες. Σε χορταστικές μερίδες, με χοντρό μακαρόνι και πηχτή σάλτσα ντομάτας με πολλά μπαχαρικά που αφήνει τιντούρα -κόκκινο μουστάκι- στο πάνω χείλος (τηλ.: 26630 41982, από €20 το άτομο)........

διαβάστε περισσότερα

10.05.2012

Οταν βλέπεις γεμάτο μαγαζί, μην απορείς γιατί το δικό σου είναι άδειο. Κάποια λάθη κάνεις. Γέμισέ το κι εσύ το φετεινό καλοκαίρι.

Η δηµιουργία νέων προτύπων εστίασης βασισµένης πάνω στην τοπική παραδοσιακή  µεσογειακή κουζίνα, απαιτεί αλλαγή φιλοσοφίας από  µέρους των ιδιοκτητών του τοµέα εστίασης και εκπαίδευση του προσωπικού.  Η Ελλάδα θεωρείται πλέον ακριβός τουριστικός προορισµός.  Το κόστος διατροφής για τους επισκέπτες είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι προσφερόµενες υπηρεσίες πολύ χαµηλά,  δηµιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και πολύ χαµηλή αξία υπηρεσιών,  για τις τιµές που χρεώνεται ο πελάτης.  Η εκπαίδευση τόσο των ιδιοκτητών όσο και των υπαλλήλων,  στον τοµέα εστίασης,  δεν κοστίζει αλλά παράλληλα µπορεί να δηµιουργήσει αυξανόµενες υπεραξίες υπηρεσιών, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ικανοποίηση των πελατών.  Η εκπαίδευση,  ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του γαστρονοµικού τουρισµού, παραδειγµατικά µπορεί να γίνει στους πιο κάτω τοµείς και αφορά:.......

διαβάστε περισσότερα

09.05.2012

Γαστρονομικός τουρισμός. Η νέα µορφή ενός εναλλακτικού τρόπου διακοπών, στον οποίο κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας.

Η γαστρονοµία αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο τουριστικό προϊόν για την
Ελλάδα, µε τη µεγάλη ποικιλία πρώτων υλών που διαθέτει και τον ανεξάντλητο
πλούτο των παραδοσιακών συνταγών......

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

Τα ''βραχιολάκια'' της ... συμφοράς.

Ο Hermann και ο Stefan είχαν πάρει μόλις το πρωινό τους και βγήκαν για ένα γρήγορο βάδην, γερμανικού τύπου, στον παραλιακό δρόμο στη Βόρεια Κέρκυρα. Τα πλαστικά βραχιολάκια που φορούσαν στα χέρια τους, πρόδιδαν το μοντέλο των διακοπών που είχαν επιλέξει: all-inclusive (=όλων συμπεριλαμβανόμενων). Στο κάλεσμά μας για μερικές ερωτήσεις και ένα ουζάκι στη ταβέρνα, οι καχυποψίες τους κάμφθηκαν βλέποντας ότι η κουβέντα μπροστά στο μαγνητοφωνάκι γινόταν στη μητρική τους γλώσσα και έχοντας επίσης τη διαβεβαίωση ότι θα γράφαμε κάτι σε τοπική εφημερίδα και όχι 'στην Bild Zeitung', σλόγκαν για θέματα μεγάλης δημοσιότητας που συνηθίζεται στις γερμανόφωνες χώρες μεταξύ των εκατομμυρίων αναγνωστών της πιο μεγάλης σε κυκλοφορία εφημερίδας. Ο Hermann που είχε έρθει μαζί με τη γυναίκα του στη Κέρκυρα, είχε πληρώσει συνολικά 1.600 ευρώ για αεροπορικό εισιτήριο, transfer και το all-inclusive τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο. Ο Stefan είχε έρθει με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους και είχε συνολικά πληρώσει 2.700 ευρώ για τα ίδια πράγματα. Με αρκετή ειλικρίνεια ο Stefan είπε ότι ως μισθοσυντήρητος.....

διαβάστε περισσότερα
Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.
Επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.Δ.Ι.:    Τηλ.: 2310 932.420    Fax: 2310 932.431    email: paskedi@paskedi.gr