Get the Flash Player to see this player.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Αγορανομικά Θέματα

19.04.2012

Άρθρο 26 Εκπτώσεις Οι χορηγούμενες Εκπτώσεις δεν αποτελούν στοιχείο κόστους αλλά αποτελούν αφαιρετικό στοιχείο των εσόδων (βαρύνουν το κέρδος).

Οι νομοθετημένες χονδρεμπορικές Εκπτώσεις, που αποτελούν το μικτό κέρδος
χονδρεμπόρων - πρατηριούχων........

διαβάστε περισσότερα

01.01.2013

Αγορανομική Διάταξη Α2 -1145/12 Δικαίωμα καταναλωτή μη καταβολής αντιτίμου χωρίς έκδοση απόδειξης ή τιμιλογίου κατά την πώληση προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών

Αριθμ. Α2 -1145 (ΦΕΚ Β 3313 12.12.2012)

 Νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του
καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της
συναλλαγής του.......

διαβάστε περισσότερα

16.10.2012

2012 ΚΑΝΟΝΕΣ Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

Με την παρούσα ορίζονται κανόνες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διακινούνται, διατίθενται & παρέχονται στην ελληνική αγορά, από οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο στεγασμένο, πλανόδιο / υπαίθριο και από απόσταση εμπόριο......

διαβάστε περισσότερα

21.05.2012

Τι δικαιούνται να προσφέρουν τα καταστήματα σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας

α. ΚΑΦΕΝΕΙΟ (παραδοσιακό), αν προσφέρονται σ' αυτό κυρίως ελληνικός καφές και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παρασκευασμένος καφές και άλλα ροφήματα, γλυκά κουταλιού και ταψιού, τυποποιημένα παγωτά και ποτά, γενικά, είτε οινοπνευματώδη, είτε αναψυκτικά (εμφιαλωμένα και μη).

Τα οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται με τη συνοδεία η μη πρόχειρου μεζέ, ο οποίος προσφέρεται όπως φέρεται στο εμπόριο, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα (ελιές, σαλάμι, τυρί, αλίπαστα, αγγούρι, ντομάτα, αυγό βραστό, ξηροί καρποί κ.τ.όμ.), καθώς και τυρί τηγανιστό, λουκάνικο βραστό, ή ψητό ή τηγανιστό και χταπόδι βραστό ή ψητό.

β. ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ (εκσυγχρονισμένο καφενείο), αν προσφέρονται σ' αυτό κυρίως κάθε είδους καφές και άλλα ροφήματα, ποτά οινοπνευματώδη και αναψυκτικά, ορισμένα γλυκίσματα, όπως γλυκά κουταλιού, γλυκά ταψιού, πάστες, αμυγδαλωτά, κώκ, εκλαίρ, παγωτά γενικά, και τυρόπιτες, τοστ ή και άλλου είδους.......

διαβάστε περισσότερα

10.05.2012

Κανόνες υγιεινής και καθορισμός προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων όλων των βαθμίδων

Το  σχολείο είναι  ο  χώρος  οπού  το  παιδί  αφιερώνει αρκετό μέρος του  χρόνου του. Μέσα  σε  αυτό   το περιβάλλον  βάζει  τις  βάσεις του  για το  μέλλον της  πνευματικής  του ανάπτυξης  αλλά  και  διαμορφώνει  σωστές  ή  όχι  συνήθειες  αν  του δοθούν  τα κατάλληλα ερεθίσματα. Η περίοδος  αυτή χαρακτηρίζεται   από  την υιοθέτηση  σωστών διατροφικών  επιλογών  και αθλητικής  συνείδησης.
 
Σύμφωνα με  τις παγκόσμιες μετρήσεις  κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν  το έχουμε καταφέρει.
 
Η  παγκόσμια  Επιστημονική  κοινότητα  δίνει  έμφαση  σε  πολιτικές  και στρατηγικές  που  έχουν  στόχο  την καταπολέμηση  της  παιδικής  παχυσαρκίας  και  την καλυτέρευση της  Δημόσιας υγείας.
 
Γι αυτό  οι  κοινωνίες  θα  πρέπει να  ξεκινούν όλες  τους  τις  δράσεις   και πολιτικές στρατηγικές  από το   κομμάτι  της κοινωνίας  που  βρίσκεται  στην αφετηρία της  τα παιδία
 
Στη  λίστα των σχολικών κυλικείων
 •Προσθήκη τροφίμων με προδιαγραφές και έμφαση σε μειωμένο κορεσμένο λίπος και αλάτι.......

διαβάστε περισσότερα

19.04.2012

Άρθρο 17 Τρόπος σύνταξης κοστολογίων

Τα κοστολόγια του προηγούμενου άρθρου πρέπει να βασίζονται σε
πραγματοποιηθέντα κόστη (ιστορικό κόστος) όπως διαμορφώνονται με τις
διατάξεις της παρούσας.
Δεν αναγνωρίζονται δαπάνες με ανώμαλο χαρακτήρα, δηλαδή.
Οι δαπάνες που δεν βρίσκονται σε ομαλή σχέση με το έργο που αντίστοιχα
παράγεται καθώς και τα τυχαία.....

διαβάστε περισσότερα

19.04.2012

Άρθρο 38 Αναγραφή των στοιχείων της εμφιαλώτριας εταιρείας στα ποτά

1. Σε περιπτώσεις παραγωγής και κυκλοφορίας κάθε είδους αναψυκτικών ποτών
καθώς και ζύθου με την ίδια ονομασία και στο ίδιο είδος φιαλών από
περισσότερες της μίας επιχείρησης, κατόπιν παραχώρησης από την επιχείρηση
που έχει το προνόμιο της παραγωγής αυτών, είτε από περισσότερα υποκαταστήματα
της ίδιας επιχείρησης, τότε η ονομασία της επιχείρησης που εκτελεί την εμφιάλωση
και η διεύθυνση της, μπορούν να αναγράφονται είτε απευθείας στην......

διαβάστε περισσότερα

19.04.2012

Άρθρο 41 Μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο

1. Εγχώριας προέλευσης
α) Οι κατασκευαστές μαγειρικών σκευών από αλουμίνιο, υποχρεούνται να
αναγράφουν σε σταθερά προσαρτημένη σε αυτά πινακίδα ή ετικέτα τις παρακάτω
ενδείξεις, κατά τρόπο ευδιάκριτο και στην ελληνική γλώσσα:
(1) Το ονοματεπώνυμο ή τον εμπορικό τίτλο του κατασκευαστή ή το εμπορικό
σήμα που έχει κατατεθεί νόμιμα......

διαβάστε περισσότερα

19.04.2012

Άρθρο 124 Διάθεση ελαιολάδων και πυρηνελαίων στον καταναλωτή

1. Στα πλαίσια εφαρμογής της υπ` αριθμ. 275610/30.10.2003 κοινής υπουργικής
απόφασης των Υπουργών Οικονομίας - Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής
Ανάπτυξης - Τροφίμων "Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή των άρθρων 2, 3,
5 και 6 τού Κανονισμού ΕΚ 1019/2002 της Επιτροπής της 13.6.2002 για τις
προδιαγραφές εμπορίας του ελαιολάδου", ορίζονται τα ακόλουθα:....

διαβάστε περισσότερα

19.04.2012

Άρθρο 29 Ο Φ.Π.Α. κατά την κοστολόγηση

Ο φόρος προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) δεν αποτελεί στοιχείο κόστους του
προϊόντος καθώς και της παροχής υπηρεσίας, εκτός από τις περιπτώσεις
εκείνες,
που οι ενδιαφερόμενοι.......

διαβάστε περισσότερα
Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.
Επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.Δ.Ι.:    Τηλ.: 2310 932.420    Fax: 2310 932.431    email: paskedi@paskedi.gr