Get the Flash Player to see this player.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Υπομνήματα

04.05.2012

28 Απριλίου 2009. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΘΕΜΑ: «Ενταξη του κλάδου των Κ.Υ.Ε. στο υπό σύσταση Τουριστικό Επιμελητήριο

Κύριε Υπουργέ,
    Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την συνέντευξή σας που έλαβε χώρα, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009, από την οποία διαφάνηκε η καλή σας πρόθεση για την υλοποίηση των 14 μέτρων που εξαγγέλθηκαν μερικές εβδομάδες πριν.

Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. δια του παρόντος χαιρετίζει, πρώτον, την ψήφιση Νόμου για την ικανοποίηση του ζητήματος του τέλους παρεπιδημούντων και συγκεκριμένα την μείωση του από 2% σε μισό τοις εκατό για τα ξενοδοχεία και όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά δεύτερον, την εξαγγελία σας για μετατροπή του «Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου» σε «Τουριστικό Επιμελητήριο».

Είναι κοινός τόπος ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης που είναι μοχλός ανάπτυξης ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να υπάρχει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση. Σπασμωδικός και μεμονωμένος σχεδιασμός χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου,   όχι μόνον δεν βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Ένα «Τουριστικό Επιμελητήριο».....

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

27 Απριλίου 2009. ‘’Να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων από τον πεζόδρομο της Περαίας και να εξαφανισθεί η υπ’ αριθ. 169 / 2007 απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού’’.

    Κύριε Δήμαρχε,
    Με τον Ν.3463/2006 κυρώθηκε ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με τον οποίο οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της αρμοδιότητάς τους εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο πάντα της κείμενης νομοθεσίας, με τις οποίες μεταξύ άλλων θέτουν κανόνες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, των μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων (άρθρο 79). Έτσι, κατά την συνεδρίαση της 12/4/2007 του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 169/2007 απόφαση, ο χαρακτηρισμός ως πεζόδρομου, της παραλιακής οδού Ακτής, από την οδό Βότση μέχρι και την οδό Ξενοφώντος, ήτοι του μεγαλύτερου τμήματος της παραλιακής οδού του Δημοτικού Διαμερίσματος Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.
    
    Επί της 169/2007 αποφάσεως του Δήμου Θερμαϊκού, έδει  όπως σημειωθούν τα ακόλουθα:.....

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

4 Αυγούστου 2010. ΠΡΟΣ: Δήμο Παλαιοκαστριτών Κερκύρας. Για ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΝΤΙΝΑ, που παραβιάζει το Νόμο.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.) ιδρύθηκε το 2004 και αριθμεί σήμερα περί τα 1500 μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων τη συνένωση όλων των μελών που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, για την μελέτη, διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου καθώς και την προβολή των προβλημάτων και αιτημάτων των μελών του και των προτάσεων για τη λύση και ικανοποίησή τους. Η εκπλήρωση των παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενων σκοπών του συνδέσμου επιδιώκεται μεταξύ άλλων με την άριστη συνεργασία του συνδέσμου με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και εν γένει των οργανισμών και οργανώσεων που ασχολούνται με τον κλάδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη διεξαγωγή κάθε νόμιμης μορφής κινητοποίησης και δραστηριότητας για τη διεκδίκηση και επίλυση των απασχολούντων την τάξη προβλημάτων και την περιφρούρηση των οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών.

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση  τα κατά το νόμο, για την απομάκρυνση της κινητής καντίνας που τοποθετήθηκε σε χώρο της κατά το νόμο (ΥΑ 4805/2005), χαρακτηρισθείσης χερσαίας ζώνης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών του Κόλπου Αλύπα Παλαιοκαστρίτσης Ν. Κερκύρας, που σημειωτέον βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός της ζώνης του χαραχθέντος στην περιοχή αιγιαλού  και η οποία παραχωρήθηκε στο Δήμο σας από το Ελληνικό Δημόσιο και δη από τον Ε.Ο.Τ. για 33 χρόνια,.....

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

29 Ιουνίου 2009. ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Για την μερική απαγόρευση καπνίσματος Νόμου Αβραμόπουλου.

Κύριε Υπουργέ,
δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα. Ας θυμηθούμε την προσπάθεια που έγινε το έτος 2002 όταν ψηφίστηκε νόμος που απαγόρευε το κάπνισμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, σε νοσοκομειακούς και άλλους χώρους υγείας όπως και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αφού όμως ο νόμος εκείνος αποδείχθηκε πρακτικά ανεπαρκής, έγινε προσπάθεια αναθεώρησης του εγχειρήματος, κατά την ταπεινή μας κρίση επίσης ανεπιτυχής.
Ο σχετικός νέος νόμος 3730/2008 θα απαγορεύσει το κάπνισμα (και την κατανάλωση προϊόντων καπνού με άλλους τρόπους) σε όλους τους χώρους εργασίας (συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιωτικοί), σταθμούς μεταφοράς, ταξί και επιβατικά πλοία όπως και σε άλλους κλειστούς δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένων και των χώρων για νυχτερινή διασκέδαση)......

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

12 Ιουλίου 2005. ‘’Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΜΥΚΟΝΟΥ’’ για την απελευθέρωση του ωραρίου

Κύριε Υπουργέ,

Δυνάμει της υπ' αριθμ. 1169/1994 απόφασης των Υπουργών Εργασίας Ε, Γιανόπουλου και Δημόσιας Τάξης Σ. Παπαθεμελή που κυρώθηκε δια του άρθρου 14 του Ν. 2194/1994 καθορίστηκαν τα χρονικά όρια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως, λεσχών, ταβερνών, εστιατορίων, μπαρ, καφετεριών, αναψυκτηρίων, μαγειρείων, ζαχαροπλαστείων, πιτσαριών, καφενείων, γαλακτοπωλείων, κυλικείων και λοιπών συναφών καταστημάτων εστιάσεως και προσφοράς για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, αναψυκτικών και οινοπνευματωδών ποτών για το χρονικό διάστημα από 1/10 έως 31/3 ως εξής: για τις ημέρες Κυριακή ως και Πέμπτη έως την 2: 30 της επόμενης ημέρας, για την Παρασκευή έως την 3: 00 της επόμενης ημέρας και το Σάββατο καθώς και τις παραμονές των επίσημων αργιών έως την 3: 30 της επόμενης ημέρας, ενώ καθοριζόταν ελεύθερο οράριο για συγκεκριμένες ημέρες.

Η ως άνω υπουργική απόφαση σε τέσσερις (4) μόλις μήνες από την κύρωση της τροποποιήθηκε δια της υπ' αριθμ, 1011/22/19-δ/1994 αποφάσεως των ως άνω Υπουργών Εργασίας Ι. Σκουλαρίκη και Σ. Παπαθεμελή με την οποία παρατάθηκε ο χρόνος λειτουργίας των καταστημάτων κατά μισή ώρα τις ημέρες από Κυριακή ως Πέμπτη από.....

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

20 Αυγούστου 2010. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Τζάκρη Θεοδώρα. ΘΕΜΑ: «Η προβληματική διαδικασία έκδοσης απόφασης αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας Κ.Υ.Ε.

  Κυρία Υφυπουργέ,
    Ο ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ. στο πλαίσιο της διασφάλισης των δικαιωμάτων των  ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Σας παραδίδει το παρόν υπόμνημα, με το οποίο, πρώτον, αναλύεται συνοπτικά το ισχύον νομικό πλαίσιο της διαδικασίας (προσωρινής και οριστικής) αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά δεύτερον, επισημαίνονται τα ανακύπτοντα νομικά προβλήματα και τέλος, προτείνονται νομοθετικές ρυθμίσεις.   

1. Το ισχύον νομικό πλαίσιο
1Α. Αφαίρεση της άδειας λειτουργίας
Από το άρθρο 2 του ΠΔ 180/1979 «περί των όρων λειτουργίας οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως» προβλέπεται τόσο η προσωρινή όσο και η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αφαίρεση της άδειας συνιστά διοικητική κύρωση η οποία επιβάλλεται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας που διασαλεύονται από υγειονομικές παραβάσεις......

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

20 Αυγούστου 2010. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ. Τζάκρη Θεοδώρα. ‘’ Απαρχαιωμένη και αναχρονιστική η κείμενη Νομοθεσία που διέπει τα Κ.Υ.Ε.

Κυρία Υφυπουργέ,
    Ως γνωστόν η Ελλάδα δεν διαθέτει βαριά βιομηχανία. Η ελληνική «βαριά βιομηχανία» δεν είναι άλλη από την τουριστική. Συνεπώς ο τουρισμός αποτελεί την σημαντικότερη βιομηχανία που έχει να επιδείξει σήμερα η Ελλάδα.  Όπως συμβαίνει άλλωστε και στις υπόλοιπες οικονομίες των χωρών της Μεσογείου, ο τουρισμός αντιστοιχεί στο πιο σημαντικό ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, απασχολώντας τόσο σε μόνιμη όσο και σε εποχική έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
    Η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής τουριστών  έχει δύο επιλογές:
1. εάν η Ελλάδα θα ελέγξει ή θα αποτρέψει την τουριστική ανάπτυξη για να διαφυλάξει την πολιτιστική της ακεραιότητα.  Η πολιτική αυτή έχει επιλεγεί από αραβικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.
2. εάν τελικά η Ελλάδα θα ενθαρρύνει την τουριστική ανάπτυξη, θεωρώντας την οικονομικά συμφέρουσα, και θα «προσαρμόσει» τον πολιτισμό της ώστε να την απορροφήσει......

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

20 Αυγούστου 2010. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ. Τζάκρη Θεοδώρα. ΘΕΜΑ: «Περί της επιτρεπόμενης μέγιστης ηχοστάθμης εντός των Κ.Υ.Ε.

 Κυρία Υφυπουργέ,
Ο ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ. στο πλαίσιο της διασφάλισης των δικαιωμάτων των  ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Σας αποστέλλει το παρόν υπόμνημα, με το οποίο, πρώτον, αναλύεται συνοπτικά το ισχύον νομικό πλαίσιο της επιτρεπόμενης μέγιστης ηχοστάθμης  εντός των  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά δεύτερον, επισημαίνονται τα ανακύπτοντα προβλήματα και οι προτάσεις του ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ.

    Τα καταστήματα με μουσική και κέντρα διασκέδασης ιδρύονται με άδεια της οικείας Αστυνομικής Αρχής, η οποία χορηγείται με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. Σε περίπτωση που τα ανωτέρω καταστήματα δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις, η άδεια δεν χορηγείται (άρθρα 5,6,7,8 παρ. 8, 41 και 55 Υγ. Διάταξης ΑΙβ/8577/83). Όταν όμως δεν υπάρχει πλήρης ηχομόνωση ή όταν δεν έχουν ληφθεί μέτρα εξασφαλίσεως των περιοίκων από τους θορύβους......

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

6 Μαίου 2011. Προς Δήμο Θεσσαλονίκης. «Περί της επιτρεπόμενης μέγιστης ηχοστάθμης εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος»

Εάν λοιπόν δεν προηγηθεί η σχετική μέτρηση του θορύβου στα κέντρα διασκεδάσεως και λοιπά καταστήματα με μουσική, με την προβλεπόμενη από την ανωτέρω Υγειονομική Διάταξη διαδικασία, τότε δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη. Ήτοι, για την στοιχειοθέτηση του αξιόποινου αδικήματος (άρθρο. 3 Α.Ν. 2520/40), που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, θα πρέπει η υπέρβαση των ορίων του ήχου να βρίσκεται κάθε φορά με την καθοριζόμενη τεχνητή μέτρηση οργάνων και διαδικασία.
Το ανωτέρω νομικό πλαίσιο για την επιτρεπόμενη μέγιστη ηχοστάθμη  εντός των  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό διότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιστημονικές εξελίξεις και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στα υλικά δόμησης και ηχομόνωσης. Έτσι δεν είναι δυνατόν τα όρια των 80db και 100db που τέθηκαν λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένη τεχνολογία ηχομόνωσης, να παραμένουν τα ίδια για δεκαετίες,....

διαβάστε περισσότερα

04.05.2012

7 Απριλίου 2009. Νόμος περί ''απαγόρευσης παιγνίων''. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Με τον νόμο 3037/2002 περί «απαγόρευσης παιγνίων» εισήχθη στην Ελληνική έννομη τάξη απαγόρευση της εγκατάστασης και διενέργειας ηλεκτρικά, ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρονικά διεξαγόμενων παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων και των υπολογιστών τόσο σε δημόσια κέντρα όσο και σε κάθε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο (άρθρο 2). Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της Βουλής, η ανωτέρω απαγόρευση έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που πηγάζουν από: α)τον εθισμό στα παίγνια, β) φαινόμενα παράνομου πλουτισμού, γ) απώλειας φορολογικών εσόδων από την διενέργεια ηλεκτρονικών παιγνίων.
    Έτσι απαγορεύεται η διενέργεια παιγνίου, με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που λειτουργούν σε καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, ανεξάρτητα από τον τρόπο διενέργειας του (άρθρο 3§1). Η τελευταία διάταξη έχει ήδη κριθεί ως αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς ως «ειδική εν σχέση προς τη γενική του άρθρου 2 απαγόρευση υπερακοντίζει τον επιδιωκόμενο … από το νόμο σκοπό και προσκρούει, συνεπώς, στην αρχή της αναλογικότητας στο μέτρο που καταλαμβάνει και τη διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εγκατεστημένους σε καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου».....

διαβάστε περισσότερα
Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.
Επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.Δ.Ι.:    Τηλ.: 2310 932.420    Fax: 2310 932.431    email: paskedi@paskedi.gr