Get the Flash Player to see this player.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Ελεύθερη Μουσική » Νομική κάλυψη

02.08.2016

Το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ σας εξασφαλίζει ολα τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄, με τη βοήθεια έμπειρων νομικών με τους οποίους συνεργάζεται, μπορεί να σας καθοδηγήσει στην επιλογή του καλύτερου δικηγόρου, ώστε να σας εκπροσωπήσει αν είστε ήδη αντιμέτωπος με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση, GEA κλπ). Αν ήδη έχετε ελεγχθεί και είτε δεν είχατε έγκυρη Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής, είτε αναπαράγατε μουσική χωρίς να έχετε καταβάλει τις σχετικές, υπέρογκες χρεώσεις, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
 
Είναι δυστυχές το γεγονός πως δεν είχατε μέχρι σήμερα ένα από τα πακέτα μας, για να προστατευτείτε από κάθε έλεγχο, προτείνοντας την Άδεια Χρήσης του ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄, καθώς και το σχετικό φάκελο που περιέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών, επιλεγμένους Δήμους και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάθε έγγραφο που μπορεί να χρειαστείτε βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη Εντύπων των Συνδρομητών μας, γιατί πολύ απλά δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

100 % νόμιμα με ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄

Όμως, από εδώ και εμπρός η δική σας προστασία είναι δική μας υπόθεση. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία μας, αλλά και τη νομοθεσία, μπορείτε να μελετήσετε την ειδική σελίδα με τις Ερωτήσεις & Απαντήσεις. Αν δεν έχετε ενημερωθεί αν είστε υπόχρεος να καταβάλετε αμοιβές προς όλους τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, εφόσον στον επαγγελματικό σας χώρο ακούγεται μουσική (ακόμη και εσείς ο ίδιος να τραγουδάτε), δείτε τη σχετική λίστα επιχειρήσεων που οφείλουν να πληρώσουν για τη μουσική. Σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε τη βοήθειά μας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, γιατί δεν είναι ανάγκη να πάθετε για να μάθετε.
 
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, κάθε μουσικό κομμάτι, τη στιγμή της δημιουργίας του αποκτάει πνευματικά δικαιώματα. Επομένως νομικά, αλλά και πρακτικά, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει μουσική “χωρίς πνευματικά δικαιώματα” και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, απλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τις έννοιες του νόμου.
 
Η αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου των πνευματικών δικαιωμάτων διαρκεί για 70 χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου δημιουργού. Το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού δεν λήγει ποτέ. Επομένως, μπορούμε να αναπαράγουμε ελεύθερα μόνο μουσική, για τη δημιουργία της οποίας οι συντελεστές πέθαναν τουλάχιστον πριν 70 χρόνια. Αν η ηχογράφηση είναι νεότερη, τότε η μουσική μπορεί να μην έχει πνευματικά, αλλά έχει συγγενικά δικαιώματα και αυτά αφορούν τους μουσικούς που έπαιξαν τη μουσική, οπότε δεν είναι ελεύθερη.
 
Η διάρκεια των συγγενικών δικαιωμάτων των ερμηνευτών ή εκτελεστών καλλιτεχνών ορίζεται σε πενήντα (50) χρόνια μετά την ημερομηνία της ερμηνείας ή εκτέλεσης, αλλά δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τη διάρκεια της ζωής του ερμηνευτή ή εκτελεστή.
 
Παράδειγμα: Μία σύνθεση του Μπετόβεν, που πέθανε το 1827, δεν έχει πνευματικά δικαιώματα, αλλά αν η εκτέλεση της έγινε από μια συμφωνική ορχήστρα πριν από 40 χρόνια, η συγκεκριμένη εκτέλεση έχει συγγενικά δικαιώματα και η αναπαραγωγή της μουσικής δεν είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: CREATIVE COMMONS ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ειδική κατηγορία μουσικής είναι αυτή για την οποία οι δημιουργοί της έχουν επιλέξει να την εκδώσουν με τη χρήση των αδειών δικαιωμάτων Creative Commons. Δεν σημαίνει όμως ότι ένα τραγούδι είναι ελεύθερο για χρήση σε μια επιχείρηση, μόνο και μόνο επειδή έχει άδεια δικαιωμάτων Creative Commons. Πολλές φορές ισχύει το αντίθετο, αφού οι άδειες Creative Commons είναι πολλές και διαφορετικές. Τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπεται η εμπορική χρήση της μουσικής, δηλαδή η χρήση της σε οποιοδήποτε επιχείρηση παράγει κέρδος, ακόμη κι αν η μουσική δεν είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία εσόδων.
 
Πρόσφατη δικαστική απόφαση στη Γερμανία, έκρινε ότι η χρήση μουσικής με άδεια Creative Commons, στην οποία επιτρέπεται η ελεύθερη προσωπική χρήση και απαγορεύεται η εμπορική χρήση όπως την αναλύσαμε παραπάνω, είναι παράνομη εφόσον δεν έχουν πληρωθεί τα σχετικά δικαιώματα ή δεν έχει γίνει συμφωνία με το δημιουργό που να αφορά τη χρήση σε επιχείρηση.
 
Συνεπώς δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν η μουσική που επιλέγετε μόνος σας είναι ελεύθερη δικαιωμάτων και γι αυτό χρειάζεστε το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ για την πιο οικονομική αλλά κυρίως νόμιμη αναπαραγωγή.

Το ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ σας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται από το νόμο για να λάβετε ή να ανανεώσετε την Άδεια Μουσικών Οργάνων και να μην κινδυνεύετε.

Για να είστε πραγματικά νόμιμοι δεν αρκεί μόνο να αναπαράγετε μουσική δημιουργών που δεν ανήκουν σε κάποια από τις γνωστές στην Ελλάδα εταιρείες εκπροσώπησης. Οφείλετε να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη του ανεξάρτητου πνευματικού δημιουργού, ότι σας επιτρέπει τη δημόσια χρήση της μουσικής ή του έργου που έχει δημιουργήσει, εφόσον έχετε οποιοδήποτε κέρδος από την εμπορική σας δραστηριότητα, ακόμη και αν αυτή είναι παντελώς άσχετη από τη χρήση του έργου.


 
΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ = ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕΟργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι) Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι), είναι ένας κρατικός φορέας που εποπτεύει όλους τους οργανισμούς δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ο επίσημος κρατικός φορέας έχει εκδώσει μια γνωμοδότηση που αναφέρει ότι εάν μια επιχείρηση χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο μουσική και τραγούδια καλλιτεχνών που δεν ανήκουν σε οργανισμούς δικαιωμάτων, τότε δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει αμοιβή σε αυτούς. Την γνωμοδότηση αυτή θα τη λάβετε μαζί με το συνδρομητικό πακέτο του ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄.


Η χρήση των συνδρομητικών πακέτων του ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ σας προσφέρει την οικονομικότερη ολοκληρωμένη λύση για ποιοτική μουσική, αλλά και πλήρη νομιμότητα. Η μουσική μας όχι μόνο πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, αλλά σας προμηθεύουμε με όλα τα νομιμοποιητικά στοιχεία που χρειάζεστε για να το αποδείξετε στα ελεγκτικά όργανα.

Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.
Επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.Δ.Ι.:    Τηλ.: 2310 932.420    Fax: 2310 932.431    email: paskedi@paskedi.gr