Συμβουλές

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ως ενεργός φορέας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης θα συμμετέχει στην Έκθεση από 09-17/09/2017 στο περίπτερο 06 Stand 20 ώστε για άλλη μια φορά να επικοινωνήσει σε κοινό, θεσμούς και επιχειρηματίες την δράση και παρουσία του στον κλάδο, να θέσει τα ερωτήματα των χιλιάδων επαγγελματιών που εκπροσωπεί και να γνωστοποιήσει τις επιτυχίες που έχει πετύχει στα 15 χρόνια πορείας του, ως αποτέλεσμα της δημοκρατικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων του βασικού πυλώνα της Ελληνικής κοινωνίας.

Θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα, φορολογία, πιστοποιήσεις προσωπικού αλλά και θωράκισης των καταστημάτων στα ελεγκτικά κλιμάκια είναι μερικά από τα βασικά, για τα οποία σας καλούμε να προσέλθετε στο περίπτερό μας και να ενημερωθείτε εκτενέστερα, διότι οι αλλαγές στη νομοθεσία είναι τακτικές και στόχος μας είναι η βιωσιμότητα, η διασφάλιση αλλά και η ανάπτυξη της κάθε μιας επιχείρησης.
Ελάτε για να μάθετε πώς να απεγκλωβιστείτε από ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, GEA αλλά και οποιοδήποτε άλλο σχετικό Οργανισμό που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο μέλλον, στην πόρτα σας.
Ελάτε για να καταγράψουμε τα αιτήματα σας ώστε να τα διεκδικήσουμε μαζικά.
Τέλος, ελάτε για να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε καλύτερα.
Υπάρχουμε για εσάς και με εσάς. Όλοι μαζί μπορούμε.
Το έχουμε αποδείξει.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Σε «αυτόματο» λουκέτο μπορεί να οδηγείται μία επιχείρηση, η οποία παραβαίνει την εργατική νομοθεσία. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει εντός της εβδομάδας το υπ. Εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα. Έφη Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χθες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπ. Εργασίας, με το νομοσχέδιο αυτό:

1) Ορίζεται με αυτοματοποιημένο τρόπο (point-system) η επιβολή προσωρινής ή και οριστικής διακοπής της λειτουργίας μίας επιχείρησης, όταν ο εργοδότης παραβαίνει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

2) Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί ηλεκτρονικά τη νόμιμη υπερωριακή εργασία πριν την έναρξη της. Εκσυγχρονίζεται έτσι το σημερινό σύστημα χειρόγραφης καταγραφής και εκ των υστέρων δήλωσης των υπερωριών, το οποίο αφήνει ευρεία περιθώρια για παραβατικές πρακτικές.

3) Γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένου, πιστοποιώντας ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει.

4) Σε περιπτώσεις μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας, ο εργαζόμενος, ο οποίος έχει θεωρήσει τη μεταβολή αυτή ως απόλυση, θα λαμβάνει αμέσως το επίδομα ανεργίας.

 5) Ενισχύεται το πλαίσιο ενημέρωσης και υπεύθυνης διαβούλευσης εργαζομένων και εργοδοτών.
6) Επεκτείνεται η προστασία της μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας ή σε διαδικασία υιοθεσίας.

7) Καταργείται, έτσι, η υποχρέωση μηχανικών και δικηγόρων να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μόνο λόγω της εγγραφής τους σε ΤΕΕ και δικηγορικούς συλλόγους αντίστοιχα.

8) Παρατείνεται η χορήγηση αναπηρικής σύνταξης για όσο καιρό εκκρεμεί η κρίση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ειδικά για τους αγρότες δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων με χαμηλότερο αντίτιμο. Για τα άτομα με αναπηρία που πάσχουν από ψυχικές νόσους, προβλέπεται ότι η ανάληψη εργασίας δεν επιφέρει μειώσεις στο ποσό της σύνταξης ή άλλων επιδομάτων, όταν η εργασία τους ενδείκνυται για λόγους θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

Εισάγεται, επίσης, η υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίζουν την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες σε αυτά, αναγνωρίζεται ως επίσημη γλώσσα του κράτους η ελληνική νοηματική και ως επίσημη μέθοδος γραφής και ανάγνωσης η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille).

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις αρχές της εβδομάδας στη Βουλή, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία τις επόμενες μέρες, σύμφωνα εμ την κα. Αχτσιόγλου.

Η χρήση του ΄΄StereoCloud΄΄ είναι απολύτως νόμιμη και σας απαλλάσσει από την υποχρέωση πληρωμής τόσο της ΑΕΠΙ, όσο και της Αυτοδιαχείρισης και της GEA, αρκεί μόνο να μην χρησιμοποιείτε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσα αναπαραγωγής, μουσική από το Youtube και άλλες online υπηρεσίες. Για να είστε απολύτως καλυμμένοι θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα λάβετε στο ειδικό έντυπο, που συμπεριλαμβάνεται στα συνδρομητικά πακέτα.
Εάν σας επισκεφθεί οποιοδήποτε κλιμάκιο από τις εταιρείες διαχείρισης δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση, GEA), το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους ενημερώσετε πως παίζετε το ρεπερτόριο του ΠΑΣΚΕΔΙ, που δεν τους ανήκει. Αν δεν αποχωρήσουν αμέσως, σας προτείνουμε να τους πείτε ευγενικά ότι αν δεν έχουν σκοπό να γίνουν πελάτες σας, καλύτερα να εγκαταλείψουν την επιχείρηση σας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν προσπαθήσουν να κάνουν οποιαδήποτε παράνομη ηχογράφηση ή να προβούν σε απειλές εναντίον σας, ή οτιδήποτε άλλο θεωρήσετε κακόπιστο, τότε καλό θα ήταν να καλέσετε την αστυνομία για να τους απομακρύνει. Είναι σαφέστατο ότι δεν τους χρειάζεστε πια.
Στο πακέτο των υπηρεσιών μας υπάρχει και η Νομική Προστασία για τη Μουσική του ΄΄StereoCloud΄΄οπότε δεν θα χρειαστεί ενδεχομένως να κάνετε και τίποτα από τα παραπάνω.
Από την στιγμή που γίνετε μέλος στις συνδρομητικές μας υπηρεσίες δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, γιατί πλέον είστε πλήρως καλυμμένοι νομικά.

Συνεργάσου με τον ΠΑΣΚΕΔΙ και απαλλάξου νόμιμα και μόνιμα από την υποχρέωση πληρωμής ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και του G.E.A.

Κάλεσέ μας στο 2310 932420 και ενημερώσου ορθά και έγκυρα, για το δικαίωμά σου να απαλλαγείς από την πληρωμή των παραπάνω Οργανισμών.
Μην επηρεάζεσαι από φήμες πως η ΑΕΠΙ έκλεισε. Η ΑΕΠΙ υφίσταται για την ώρα και μηνύσεις και αυτόφωρα τρέχουν με περισσότερη ένταση.
Αγαπητέ φίλε και η ΑΕΠΙ να εξαφανιστεί, κάποια άλλη ΑΕΠΙ θα έρθει στην θέση της, ίσως και χειρότερη. Φαντάζεσαι μήπως, πως οι καταδίκες κάποιων επί ΣΥΡΙΖΑ, θα χαριστούν εάν αλλάξει η Κυβέρνηση;
Όσο το αμελείς όμως, ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με κάποια ΑΓΩΓΗ αναδρομικής ισχύος 5 ετών, όπως πάρα πολλοί συνάδελφοί σου, με ποσά που ίσως να υπερβαίνουν και τις 20.000 Ευρώ, τόσο από την ΑΕΠΙ, όσο και από τον GEA. Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις αλλιώς, παρά μόνο με Δικαστήρια, τα οποία συνήθως είναι καταδικαστικά. Μόνο για δικηγόρους θα χρειάζεσαι πάνω από 2.000 Ευρώ. Γι΄αυτό γράψου τώρα ΔΩΡΕΑΝ στον ΠΑΣΚΕΔΙ
Ενημερώσου για τα εξής:

1) Ο ΠΑΣΚΕΔΙ σου προσφέρει 100% νομιμότητα εδώ και 15 χρόνια. Το Αστυνομικό τμήμα και ο Δήμος σου το ξέρουν. Ρώτα τους.
2) Ο ΠΑΣΚΕΔΙ σου προσφέρει πάνω από 25.000 τραγούδια Ελληνικά και ξένα, απαλλαγμένα Πνευματικών (ΑΕΠΙ) και Συγγενικών (GEA) δικαιωμάτων που συνεχώς αναβαθμίζονται με λίστες επιλογής. Σου προσφέρει επίσης Set Remix non stop
3) Η μουσική του ΠΑΣΚΕΔΙ επιλέχθηκε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης HELEXPO, για την περίοδο 2017 - 2018, ως η πλέον κατάλληλη και νόμιμη για όλες τις Εκθέσεις της. Το logo του ΠΑΣΚΕΔΙ κοσμεί τα επίσημα site της ως Υποστηρικτής υπηρεσιών μουσικής.
4) Ο έλεγχος για την μουσική που παίζεις (άσχετα αν είναι και μόνο ένα απλό ραδιοφωνάκι), γίνεται μόνο από την Αστυνομία και από κανέναν άλλο. Γι΄αυτό απαραιτήτως (προκειμένου να είσαι νόμιμος), πρέπει να έχεις ΄΄Ελεύθερη Δημόσια εκτέλεση ρεπερτορίου μουσικής΄΄ επίσημο έγγραφο που σου το παρέχει ο ΠΑΣΚΕΔΙ και που όλα τα Αστυνομικά τμήματα αναγνωρίζουν.
5) ΟΙ οργανισμοί λένε πως όλα τα τραγούδια Ελληνικά και ξένα, σε όλο τον κόσμο, ανήκουν σε αυτούς. ΨΕΜΑ. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ σου προσφέρει τραγούδια που δεν τους ανήκουν.
6) Οι οργανισμοί λένε πως αν έχεις και μόνο τηλεόραση, πρέπει να τους πληρώνεις. ΨΕΜΑ. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ χορηγεί ειδική άδεια για Ποδοσφαιρικούς αγώνες, αθλητικά γεγονότα και ειδήσεις.
7) Ο ΠΑΣΚΕΔΙ προσφέρει ειδική άδεια για Live βραδιές.
8) Ο ΠΑΣΚΕΔΙ παρέχει την δυνατότητα ομαδικών μηνύσεων σε ενοχλητικούς εκπροσώπους των Οργανισμών που απειλούν μέλη του, τα οποία χρησιμοποιούν τη μουσική του.
9) Οι εκπρόσωποι των Οργανισμών απειλούν και εκφοβίζουν. Απειλήστε τους με μήνυση και ο ΠΑΣΚΕΔΙ μπροστάρης.
10) Ο ΠΑΣΚΕΔΙ σου παρέχει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ.
11) Πολλές Ξενοδοχειακές Ενώσεις χρησιμοποιούν για τα μέλη τους την μουσική μας.
Πριν πληρώσετε ξανά ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και G.E.A., πριν επιβαρύνετε για άλλη μια φορά οικονομικά την επιχείρησή σας……ΚΑΛΕΣΤΕ μας στο 2310 932420 για μια άμεση ενημέρωση ή να σας στείλουμε εκπρόσωπό μας.

Τα τέλη που πληρώνετε στην ΕΤ1 δεν έχουν σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα. Για τη δημόσια εκτέλεση έργων που ανήκουν σε πνευματικούς δημιουργούς, σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, πρέπει προηγουμένως να εφοδιαστείτε με κάποια γραπτή άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης, εφόσον τα έργα (μουσικά και μη) που αναπαράγετε ανήκουν σε δημιουργούς που εκπροσωπούνται από κάποιον φορέα.
Στη διαφορετική περίπτωση που εκτελείτε έργα που ανήκουν σε δημιουργούς που δεν εκπροσωπούνται από έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, θα πρέπει να ανατρέξετε σε κάθε δημιουργό χωριστά και να λάβετε την άδεια του.
Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που έκριναν κατά το παρελθόν ότι η αναμετάδοση μουσικής από τηλεόραση άνευ άδειας από την ΑΕΠΙ αποτελεί προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας. Η αναμετάδοση ραδιοφωνικού, τηλεοπτικού προγράμματος με απόφαση του Αρείου Πάγου (ΑΠ1695/1993) και του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ 1212/1994) αποτελεί δημόσια εκτέλεση και χρήζει άδειας. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μέσο (κασετόφωνο, CD player κλπ.) που μεταδίδει μουσική σε δημόσιο χώρο.
Σε συνάρτηση με τον τρόπο χρήσης της παραγωγής μπορεί να χρειαστεί να καταβληθούν και άλλα δικαιώματα. Π.χ. εάν η κινηματογραφική ταινία προβάλλεται σε αίθουσες, τότε προκύπτει δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης ή εάν η ταινία αναπαραχθεί σε VHS ή DVD, τότε προκύπτει το δικαίωμα μηχανικής αναπαραγωγής.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονισθεί ότι και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ειδήσεων, ποδοσφαιρικών αγώνων, συζητήσεων κλπ., η μουσική που χρησιμοποιείται στην αρχή και στο τέλος, καθώς και αυτή που εμπεριέχεται στα διαφημιστικά μηνύματα που παρεμβάλλονται, παράγει πνευματικά δικαιώματα. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ και το Νομικό του τμήμα, βρήκαν λύση σε αυτό και παρέχουν ειδική άδεια για την τηλεόραση.
Ότι είδος μουσικής ή τηλεοπτικής εκπομπής και να χρησιμοποιεί κάποιος πάντα θα είναι υπόχρεος καταβολής ποσού για τα πνευματικά δικαιώματα διότι αυτό γίνεται σε δημόσια εκτέλεση.

Go to top